DAHA önceki haberlerinde terör örgütü PKK’ya ve uzantılarına methiyeler düzerek, ‘çevreci’ kılıfını uyduran Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye’de cumhuriyetten eski olan vakıfçılığı hedef aldı. Gazete manşetinde vakıfçılığa yönelik, “ENSAR, TÜRGEV ve TÜGVA paralel terör örgütü gibi” ifadelerine yer verilerek skandal bir başlık kullanıldı.

KİRAZ’I ŞEHİT EDENLERLE KOL KOLA

Dernekleri ‘terör örgütü gibi’ göstermeye kalkışan gazete, yıllardır PKK terörünü yumuşatma girişiminde bulundu. Kandil’e giderek teröristlerle röportaj yapan gazete, “PKK’lı teröristlerin yere sigara izmariti dahi atmadığı” ifadelerini kullanarak, terörü öven haberlere imza atmıştı. Gazete, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerle röportaj yaparak, propagandasını yapmıştı. Saldırıyı haklı göstermişti.

KUR’AN KURSLARI HEDEF YAPILMIŞTI

Terör propagandası yapan gazetenin attığı skandal manşetler, haberler bununla da sınırlı değil. Cumhuriyet, 12 Nisan 2021’de hedefine Kur’an Kurslarını koymuştu. Gazetede yapılan bir haberde, “Yasadışı olarak varlığını sürdüren medreselerde ortaçağ düzeni” başlıklı bir haberde, “Tevhidi Tedrisat Kanunu ile kapatılmasına karşın varlığını sürdüren medreseler akademik çalışmalara yansıyor” denilmişti.

Editör: TE Bilisim