Levent Gültekin

Geçtiğimiz hafta olaylı derbi maçından ağır hasarlı çıkan ve 3-1’lik mağlubiyeti Ali Şansalan’a bağlayan Fenerbahçe’nin önce Antwerp beraberliği ardından Alanyaspor mağlubiyeti camiada isyana yol açtı.

Şu ana kadar toplamda 15 resmi maça çıkmasına karşın henüz istikrarlı 11’ini yakalamayan Vitor Pereira topun ağzına gelirken, Ali Koç’un alınan kötü sonuçlarından ardından ‘B’ planını devreye sokacağı belirtildi.

Başkanlık koltuğunda oturduğu 3,5 yıllık süreç içerisinde bir türlü arzulanan, istenen golcüyü bulamayan Ali Koç’un sert bir dille eleştirildiği apaçık görünürken, dünkü hayal kırıklığının ardından tribünlerin istifa çağrısı gelinen son noktayı gözler önüne serdi.

Berisha, Diego Rossi, Kim Min-Jae, Max Meyer, Crespo gibi tecrübeli futbolcuları kadrosuna katmasına rağmen kafasındaki 11’i oturtamadığı gibi yıldız 10 numara Mesut Özil’le de gerginlik yaşayan Vitor Pereira’nın tazminatını alıp gitmek istediği iddia edilirken, Koç’un bu sefer Alman hocalarla dirsek temasına geçeceği bildirildi.

Görüştüğü onca teknik adamdan sonra Vitor Pereira ile anlaşmaya varan Ali Koç’un aldığı bu kararı genelde beğenen Fenerbahçe yazarları Alanyaspor mağlubiyetinden sonra Portekizli antrenörün kesinlikle gönderilmesi yönünde görüş bildirdikleri gün yüzüne çıkarken, spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler’in ‘Vole’ programında Gürcan Bilgiç’e değinerek ‘özür dilerim yanılmışım’ sözleri dikkat çekti.

Vitor Pereira göreve gelirken iyi bir tercih olduğunu, Pereira kararını yerinde bulduğunu itiraf eden Çelikler, Gürcan Bilgiç’in analizlerini hatırlatarak ‘Bir tek o, Pereira hakkında “küçük takım hocası başarılı olamaz” demişti’ ifadelerini kullanırken, usta kalemin ‘Ben yanılmışım Gürcan Bilgiç’ten özür dilerim Pereira hemen gönderilmeli’ açıklamaları Fenerbahçe camiasında tartışmalara yol açmaya yetti.

Editör: TE Bilisim