Körfez Ligi’nde Al Ahli ile Al Jazira karşı karşıya geldi. Müsabakayı hakem Cüneyt Çakır yönetirken yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Maçın ardından Çakır ile ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

Al Ahli'nin gollerini 39. dakikada Yuri Cesar ve 72. dakikada A. Nourollahi kaydetti. Al Jazira'nin tek golünü 15. dakikada Abdalla Ramadan attı. Bu sonuçla Al Ahli 14 puanla 2. sıraya yükselirken Al Jazira 13 puanla 3. sırada kaldı.

Hakem Cüneyt Çakır karşılşamada 3 kez sarı kartına başvurdu. Öte yandan müsabakanın VAR hakemliğini ise Mete Kalkavan yaptı.

TEK MAÇ İÇİN 12 BİN DOLAR

Türk futbolunun en kariyerli hakemi olan Cüneyt Çakır’ın sadece bu maçtan alacağı ücretin, yaklaşık 12 bin Dolar (Yaklaşık 111 bin TL) civarında olduğu iddia edildi. Yardımcılarının ise bu rakamın yarısı olan 6 bin Dolar kazandı.

Bilindiği gibi Çakır, yardımcılarıyla beraber daha önce Suudi Arabistan Ligi’nde de maç yönetmişti. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun Çakır’la kendi liglerinde maç yönetmesi için masaya oturduğu iddiası geldi. İddialara göre Çakır’a astronomik bir rakam teklif edildi. Yapılan teklifin 1 sezon için 500 bin Dolar (Yaklaşık 3 milyon 700 bin TL) olduğu öğrenildi.

Söz konusu bu para Cüneyt Çakır’ın Türkiye’deki yıllık kazancının 7-8 katına denk geliyor. Çakır’ın şu anda düşünme aşamasında olduğu ancak yapılan astronomik teklife çok sıcak baktığı öne sürülüyor.

JÜBİLE SONRASI GİDEBİLİR

Çakır’ın, Türkiye’de hakemliği bıraktıktan sonra burada çalışma olasılığı da ihtimaller arasında yer alıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Körfez Ligi’ndeki kurallara göre sezonda her takımın iki defa yabancı hakem seçme hakkı var. Hakemin masraflarını da kulüpler kendi karşılıyor.

Ligdeki Al Ahli - Al Jazira karşılaşmasında Cüneyt Çakır isteği Al Jazire'den geldi. Bundan etkili olan faktörler ise Çakır'ın tecrübesi oldu.

TARAFTARLAR MEMNUN KALDI

Öte yandan maçın ardından taraftarların Cüneyt Çakır ile ilgili yorumları belli oldu. Taraftarların büyük kısmı Çakır'ın yönetiminden memnun olduklarını sosyal medyada dile getirdi. 

KAYNAK: MİLLİYET

Editör: TE Bilisim