DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'ten geçen Suriye ve Irak tezkeresine ilişkin, parti eğilimlerinin çekimser olduğunu açıkladı. 

"PARTİ EĞİLİMİMİZ GEREĞİNCE..."

Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresini iki yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul kararı aldı. İşari yapılan oylamada; AKP, MHP ve İYİ Parti’nin “evet” oyu verdiği tezkereye, CHP ve HDP ise “hayır” oyu kullandı.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için çekimser oy kullandığını açıkladı. 

Yeneroğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

Az evvel Mecliste oylanan 16 Ekim 2021 tarihli tezkere oylamasına partimizin Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun bugünkü temayülü doğrultusunda destek vermedim. Parti eğilimimiz gereğince ‘çekimser’ olduğumuzu kamuoyuna bildiririm.

Partimizin tutumuna yönelik eğilim, söz konusu tezkerenin;  Yetkinin mutat olmayan ve ayrıca seçim sürecini de kapsayacak denli uzun olmasıyla seçimleri huzursuz hale getirme ihtimali, Birden fazla ülke sınırlarındaki farklı tehditlerin birleştirilerek sunulması,

Türkiye’de bulunacak yabancı askerlerin hangi şartlarda burada bulunacağının net olarak belirlenmemesi, Ve en önemlisi tek yetkinin Cumhurbaşkanına verilmesi dolayısıyla oluşmuştur.

Biz Türkiye’nin ortak akıl ve istişare ile yönetilmesi için DEVA Partisi’ni kurduk. Dış politikanın, bir kişinin şahsi dürtülerine bağlı olarak yürütülen dış ilişkiler olmasını kabul etmiyoruz.

Editör: TE Bilisim