Bugün (28 Ekim) resmi tatil mi? Okullar tüm gün açık mı, mesai var mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhuriyet'in 98. yıl dönümü nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil kabul ediliyor. İşte Cumhuriyet Bayramı kapsamında resmi tatilin başladığı ve bittiği tarihe dair merak edilenleri sizler için haberimizde derledik. Bugün (28 Ekim) resmi tatil mi? Okullar tüm gün açık mı, mesai var mı? öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu oldu. işte detaylar…

BUGÜN (28 EKİM) RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun'un 1. maddesinde "1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." denilmektedir.

OKULLAR TÜM GÜN AÇIK MI, MESAİ VAR MI?

Bu sene 29 Ekim Cuma gününe geliyor. Yani Perşembe günü öğleden sonra ve Cuma günü resmi tatil olacak. Öğrenciler bugün öğlene kadar ders işleyecek, öğleden sonra tatilleri başlayacak.

Editör: TE Bilisim