Siber suçluların insanları kandırmak için kullandıkları yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Kurgu SMS'ler (kısa mesajlar) yoluyla kurulan tuzaklara bu sefer pandemi destek yardımı adı altında eklendi. Konuyla alakalı siber güvenlik uzmanları uyarıda bulunarak "Cep telefonlarına gönderdikleri sahte sms bildirimlerini tıklatarak kullanıcıların hesap bilgilerine erişmeye, gerçek olmayan vaatlerle onları dolandırmaya çalışıyorlar. Şüpheli SMS karşı vatandaşlar dikkat olsun" dedi.

Koronavirüs pandemisi ile birlikte hayatımıza giren destek kredileri bu kez dolandırıcıların kozu haline dönüştü. Siber güvenlik kuruluşu Eset’in araştırmacıları son zamanlarda, SMS kimlik avı (‘smishing’ olarak da biliniyor) dolandırıcılığında bir artış olduğunu fark etti. Siber dolandırıcılar gönderdikleri bu tür mesajlarla kurbanlarını bağlantıya tıklatmayı amaçlıyorlar. Manipülasyon konusunda çok iyi olan dolandırıcılar kendilerini sürekli olarak yeniliyorlar. İnsanlara ikinci kez düşünme fırsatı vermeden istediklerini yaptırmak üzere yeni teknikler geliştiriyorlar.

Bu SMS'e dikkat! "VKFBNK pandemi destek yardımı hesabınıza aktarılmıştır"

Dolandırıcılar son olarak "VKFBNK pandemi DESTEK YARDIMINIZ HESABINIZA AKTARILMISTIR ALMAK ICIN BASVUR" şeklinde attıkları SMS'lerle vatandaşları tuzaklarına çekmek istiyor. E-posta kimlik avı yöntemine alışıldığı için birçok insan bu e-postalara karşı önlemler almaya başladı. Ancak SMS kimlik avı mesajları, bu kadar gündemde değil. Bu nedenle, suçlular bu mesajları kendi yararına kullanabiliyor.

Editör: TE Bilisim