28 Ekim (bugün) eczaneler çalışıyor mu? Eczaneler bugün saat kaça kadar açık? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil öncesinde 28 Ekim günü eczane çalışma saatleri merak konusu oldu. Cumhuriyet Bayramı öncesine denk gelen günün yarım gün olması nedeniyle eczanelerin çalışma saatlerinde değişiklik olduğu biliniyor. İlaç ve medikal ürün ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar 28 Ekim (bugün) eczaneler çalışıyor mu? Eczaneler bugün saat kaça kadar açık? soruların yanıt arıyor. İşte detaylar…

28 EKİM (BUGÜN) ECZANELER ÇALIŞIYOR MU?

Bugün (28 Ekim) tüm yurtta eczaneler öğlene kadar hizmet verecek. Öğlenden sonra ise nöbet sistemi ile çalışılacak. 1 Kasım Pazartesi günü eczaneler normal çalışma saatlerine dönecek.

Aynı şekilde hastanelerin poliklinik servisleri de öğlene kadar açık olacak. Öğlenden sonra randevulu hasta kabul edilmeyecek. Acil servisler ise her zaman olduğu gibi yine açık olacak.

ECZANELER BUGÜN SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Eczaneler, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir. Arefe günü eczaneler yarım gün olarak açıktır.

Eczaneler, hastaneler, aile hekimleri ve diğer sağlık kuruluşları 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim'de resmi tatil çalışma düzeninde olacak.

Eczaneler genel itibarıyla hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor. Bununla birlikte bazı eczanelerin çalışma saatlerinde değişiklik yaşanabiliyor. Kapanış saati 18:00 olan eczaneler de mevcut.

Editör: TE Bilisim