İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber -Türkiye'nin fikri ve sınai mülkiyet haklarına sahip olduğu, küresel ölçekte rekabetçi bir otomobil markası oluşturma hedefiyle ortaya çıkan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), 2022’nin son çeyreğinde banttan indiğinde Avrupa’nın doğuştan elektrikli ilk SUV otomobili olacak. TOGG, 2030 yılına kadar 5 farklı modeli ile piyasaya girecek. İlk etapta yüzde 51 yerlilik oranına sahip elektrikli, bağlantılı ve yeni nesil otomobiller, Gemlik’te 1,2 milyon metrekare alana kurulu fabrikada üretilecek. Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sürmen, dünyada kısa sürede benzinli ve dizel araçların yerini alacak olan elektrikli araçlar ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun üreteceği yerli elektrikli otomobile ilişkin Diriliş Postası’na değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Sürmen, elektrikli araçların insan hayatında yaygınlaşmasının bir devrimden ziyade uzun yıllara yayılan bir teknolojik gelişim süreci olacağını belirterek, “Belki çok kısa sürede değil ama 3-5 yıl öncesine göre beklenenden çok daha erken bir zamanda yaygın bir şekilde hayatımızdaki yerlerini alacaklardır” dedi.

ARTIK DÜNYAYA GELMELİ

Son 40 yıla kadar seçkinci siyasetin milletin düşündüğü gibi düşünmediğinin altını çizen Sürmen, mevcut siyasi iradenin bu problemi teşhis ettiğini ve tedavisi için de müthiş bir kararlılık gösterdiğini dile getirdi. Toplumun yerli otomobille ilgili beklentisine ilişkin Sürmen, “Türk toplumunun içinde öyle bir ‘evlat’ hasreti var ki, artık zararı olmayacağı bilindiği sürece hiçbir faydası olmasa da bu çocuğun dünyaya gelmesi farz olmuştur. Yani psiko-sosyal gerçekler olayın realist boyutlarının önündedir ve bu proje artık hayata geçirilmelidir. Kaldı ki 20 sonra birileri ile kafa kafaya gelmemizi sağlayabilecek milli hamlelerimizin olduğunu da memnuniyetle müşahede ediyoruz.” dedi.

TOGG ileri düzeyde bir araç olacak
TÜRKİYE’NİN 1950 ve 1960 yıllarda önce kendi motorunu yapma, sonra da kendi otomobilini yapma süreçlerinin hayal kırıklıkları ile sona erdiğini dile getiren Prof. Dr. Sürmen, Türkiye’nin Gemlik’ten dünyaya hediye edeceği TOGG araçlarının kendi sınıfında diğerlerine göre üstün yanlarından önce varlık sebebi önemli olduğuna dikkati çekti.
Sürmen, “60 yılı aşkın zamanda bu Türk toplumu için bir kompleksten öte bir travma haline geldi. Esasen ne kompleks ne de travmayı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Çünkü yabancı know how ile yapılan araçları büyük ölçüde mühendislerimiz zaten nasıl yapılacağını biliyor. İlla ki bir üstünlük karşılaştırması yapılacaksa, bilebildiğimiz kadarıyla bu, araç-yol-sürücü iletişiminde çok ileri bir düzeyde araçla karşılaşmamız şeklinde olacak. Yani araç görsel, işitsel ve diğer elektronik kontrol unsurları itibariyle sürücüsü ile üst düzeyde diyalog kuran ve ona ileri seviyede sürüş kolaylık ve konforu sunan bir ‘yoldaş’ olacak” ifadelerini kullandı.

İHRACATIMIZ 1,5 TRİLYON DOLAR OLABİLİRDİ

Sürmen, 60’lı yıllarda gerçek bir teknoloji devi olma fırsatını kaçırmış bir Türkiye’nin kendi otomobilini yapmaya kalkmasını elit bir bakışla asla doğru bulmadığını söyledi. Sürmen, “Hep şunu söyler dururum: 1960 yılında kendi otomobilini yapmış olan bir Türkiye’nin bugünkü ihracatı 1-1,5 trilyon dolar arasında olurdu” ifadelerini kullandı.

Hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor
TOGG Gemlik Tesisleri’nin inşaatında 1600’ün üzerinde personel çalışıyor. Türkiye’nin internetten sonra en büyük değişimin yaşanacağı alanda söz sahibi olmasını sağlayacak tesislerde, boya binasına 2 bin 500 ton demir bağlantısı yapıldı, 22 bin metreküp beton döküldü, 138 çelik kolon dikildi, 11 bin ton çelik imalatı tamamlandı. Ayrıca, gövde üretim binası, montaj binası, enerji binası, su işleme tesisi, batarya binası, giriş binası ile arıtma binasının demir bağlantıları, beton dökümleri, bodrum perde imalatları, kolon montajları, çelik imalatları, çatı-cephe sandviç panel montajları devam ediyor. Fabrikanın altyapısı için de 535 metre yağmur suyu, 2 bin 450 metre atık su hattı inşa edildi. 623 metre menfez imalatının tamamlandığı bölgede 2 bin metre çevre duvarı imalatı bitirildi. 11 bin metreküp kazı, 82 bin metreküp dolgu da gerçekleştirildi.

***

SİRO TOGG’a güç verecek

27 Aralık 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tanıtımı yaptığı, 18 Temmuz 2020’de yine Erdoğan’ın katıldığı bir törenle fabrika inşaatı başlatılan TOGG’un en çok merak edilen parçası bataryası oldu. Bu konudaki merakları sona erdirecek önemli bir adım atıldı. TOGG’a güç verecek batarya modül ve paketlerinin üretilmesi için TOGG ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere SİRO kuruldu.

Pil üretimi hız kazandı

ASPİLSAN Enerji tarafından Kayseri’de kurulacak Türkiye’nin ilk lityum iyon pil üretim tesisi inşaatının yüzde 80’i tamamlandı. Türkiye’nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinde makine sistemlerinin kurulumunun Ocak 2022’de tamamlanması, Nisan 2022’de de seri üretime geçilmesi hedefl eniyor. TOGG’un üreteceği otomobile de katkı sunmaya hazırlanan ASPİLSAN, yatırımın ikinci fazı tamamladığında TOGG için yerli hücreyle yerli batarya üretebilir hale gelecek.

Prototip testleri devam ediyor

TÜRKİYE’NİN Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) prototip test süreçleri planlar doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Son olarak Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2021-2022 Akademik Yılı açılış törenine katılan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, yerli otomobilin çarpışma testlerinin devam ettiğini belirterek, “Her testten sonra aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı gerekirse optimize ediyoruz. Şu ana kadar buna ihtiyacımız olmadı. O anlamda da oldukça keyifl iyiz” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim