Amerika'da oldukça büyük ve görkemli bir festival olan Cadılar Bayramı, diğer batı ülkelerinde de her sene kutlanıyor. Çocukların korkunç kostümler ve çeşitli karakterlerin kılığına girerek kapıları dolaşıp şekerleme ve harçlık topladığı bir gelenek haline gelen bu pagan adeti son yıllarda Türkiye'de de takip ediliyor.

                              İstanbul - Beyoğlu

REKOR BEKLENİYOR

Renkli kostümlere ve korku temalı süslemelere sahne olan Cadılar Bayramı için Amerikalılar her yıl milyarlarca dolarlık harcama yapıyor. Tüketicilerin yapacağı harcamaların bu yıl 10,14 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor. 

Anglosakson dünyasında ve başlıca Batılı ülkelerde Halloween olarak adlandırılan bu adet Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. İstanbul, Beyoğlu'nda bir kostümcünün önünde dün geceden itibaren Cadı ve İblis Kostümü satın almak isteyenler tarafından uzun kuyruklar oluşturuldu. Çocuklarıyla birlikte dükkana yoğun ilgi gösteren ailelerinde bulunduğu pek çok vatandaş çeşitli kostümler alarak kutlamaya hazırlık yapmaya başladı.

FENOMEN DİZİNİN KOSTÜMÜNÜ GİYMEK YASAKLANDI

Netflix'in Güney Kore yapımı popüler dizisi Squid Game izlenme rekorları kırarken, ABD'nin New York eyaletinde üç ilkokul, diziye ait Cadılar Bayramı kostümlerini "şiddeti özendirme" endişeleri nedeniyle yasakladı.

Okul yönetimleri öğrencilerin ailelerine gönderdiği e-postada, diziye ait kostümlerin " şiddet mesajı içermesi" nedeniyle okul etkinliklerinde "uygunsuz bulunduğunu" belirtti.

CADILAR BAYRAMI NEDİR? BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim