2016’da Taliban’ın liderliğine getirilen Molla Hibetullah Ahundzade’nin resmi bir törene katıldığı açıklandı.

Göreve getirildiğinden bu yana kendisini göstermemesinin yanı sıra kendisine dair herhangi bir video kaydı veya fotoğrafının bulunmaması nedeniyle gizemini koruyan isim olarak öne çıkan Ahundzade dün (cumartesi) Kandahar’daki Kur’an medresesinde gerçekleştirilen programa katıldı.

KORUMA ORDUSU İLE GELDİ

Yerel kaynaklar Ahundzade’nin 2 konvoyluk araçla medreseye geldiğini ve koruma ordusu ile üst düzey bir şekilde korunduğunu aktardı. Etrafındaki koruma ordusunun herhangi bir fotoğraf veya görüntü alınmasına izin vermediği bildirildi.

Taliban’ın sırra kadem basan lideri: Molla Hibetullah Ahundzade haberini okumak için TIKLAYINIZ.

10 DAKİKA KONUŞTU

Taliban kaynaklarından yapılan açıklamaya göre Ahundzade, Dar’ul Ulum el-Hakimiyye Medresesi’nde gerçekleştirilen bir programa katıldı. Açıklamada programa katılan Ahundzade’nin öğrencilere ve askerlere 10 dakikalık bir konuşma gerçekleştirdiği belirtildi.

VEKİLİ DE ORTAYA ÇIKTI

Ahundzade’nin geçtiğimiz haftalarda bir de ses kaydı yayınlanmış, net olmayan ses kaydında Ahundzade’nin dua ettiği ifade edilmişti.

Öte yandan Taliban kurucusu Molla Muhammed Ömer’in oğlu Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanı Molla Muhammed Yakub geçtiğimiz perşembe günü ilk defa kameraların önüne çıkmıştı. Molla Yakup, Ahundzade’nin temsilcisi konumunda da görev yapıyor.

AHUNDZADE YAŞIYOR MU?

Ahunzade’nin kendisini göstermemesi nedeniyle yaşadığı konusunda dünya kamuoyunda şüpheler var. Öldüğü iddialarının ortaya atılmasına karşı olarak Taliban bu iddiaları yalanlıyor. Taliban, Ahundzade’nin Kandahar’da yaşadığını söylüyor. Ahundzade’ye ait görüntüler yayınlanmazken Taliban’ın yayınladığı tek bir fotoğrafının dışında görüntüsünün olmaması dikkatleri üzerine çekiyor.

Editör: TE Bilisim