Darbe imalı bildiriye imza atmasıyla gündeme gelen emekli tuğamiral Türker Ertürk bu kez sosyal medya hesabından yaptığı gerçek dışı paylaşımla tepkileri üzerine çekti.

Ertürk, ABD Washington Büyükelçiliği'nde ülkenin kurucu lideri veya bayrağı yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterinin kullanıldığını söyledi. Yaptığı paylaşımda sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı yer aldı. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

PAYLAŞIMDA YALAN VE ALGI!

Büyükelçilik binasında hem Erdoğan’ın hem de Mustafa Kemal ile Türk bayrağının asıldığı ortaya çıkan geniş açılı fotoğrafla belli oldu.

Ertürk paylaşımı sonrası tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları Ertürk’ün gerçek dışı paylaşımla algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

“YALANI DÜZELTMEK ÇOK ZOR”

Gazeteci Safvan Allahverdi konuya ilişkin paylaşımda “Şu yalan/yanlış bilgi öyle lanet bir şey ki, düzeltmesi okyanusu çay kaşığı ile boşaltmak gibi zor ve yorucu. Bir açıdan çekilen fotoğraf ile 14 bin like almış emekli Tuğamiral.” ifadelerini kullandı.

TERÖRE AÇIK DESTEK

Türker Ertürk, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'ye de açık destek vermiş ve "O bölgede radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkilerimizi gerçekleştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olacağı Kürtler olsun daha iyi. Laik yapısını biliyoruz zaten PYD'nin sonunda" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim