Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Danimarka Delegasyonunun 5 üyesinden birisi olan Nikolaj Villumsen sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda teröristlere övgüler yağdır. Terör sempatizanı Villumsen bir de teröristlerle birlikte yan yana durduğu fotoğrafı paylaştı.

Sosyal medya sayfası Facebook'tan terör örgütü YPG'nin reklamını yapan Nikolaj Villumsen, BM ve İnsan Hakları Örgütü Amnesty'nin Kuzey Suriye'de YPG'nin Hristiyan Süryanilere etnik temizlik yaptığı raporu görmemezlikten gelerek, YPG'nin bölgedeki Hristiyanlar için savaştığını savundu.

Villumsen, terör örgütü PKK ve HDP'nin Avrupa ve Danimarka'da programlarına katılarak bol bol fotoğraf çektirip sosyal medyada yayımlamasıyla biliniyor.

TERÖRÜN FİNANSMANI

Villumsen, 2014 yılında terör örgütü PKK/PYD'nin uzantısı YPG'ye, parti olarak topladıkları 53 bin 500 kronluk (yaklaşık 53 bin Euro) bağışı örgütün elebaşı Salih Müslim'e Kopenhag'da teslim etmişti.

Danimarka medyasında geniş yer alan bağışın tesliminde konuşan Villumsen, silah alımı da dahil paranın istenildiği gibi kullanılabileceğini vurgulamıştı.

SAHİBİNİN SESİ!

PKK'nın sözde kurucularından Duran Kalkan bugün yaptığı açıklamada ateşkes için Avrupa'da yasal açıklama zemini bulamadıklarını belirtirken, "Avrupa, ateşkes ilan etmeyecek, savaşı sürdüreceksiniz diye bize defalarca dayatmalarda bulunuldu" şeklinde ifadelerinin ardından Villumsen'ın teröre destek paylaşımının zamanının manidar olması dikkat ekti.

Öte yandan seçimler öncesi Türkiye'ye gelerek HDP için çalışan Villumsen, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) temsilcisi olarak rapor hazırlıyor.

Editör: TE Bilisim