Kuruluş Osman dizisinde adı geçen Harmankaya Kalesi nerededir? Kuruluş Osman Harmankaya Kalesi günümüzde hangi ilde, haritada nerede? Dizinin 65. bölümünden itibaren kale ile ilgili kesitler yer almaya başladı. Harmankaya Tekfuru Mikhael Kosses, Osman Bey’e karşı birlik çağrısına katıldı. Ardından Harmankaya Kalesi hangi şehirde, hangi ilçede gibi sorular yoğunluk kazanamaya başladı. Peki, Harmankaya Kalesi nerededir? Kuruluş Osman Harmankaya Kalesi günümüzde hangi ilde, haritada nerede? Detaylar yazımızda yer almaktadır.

Harmankaya Kalesi nerededir? Kuruluş Osman Harmankaya Kalesi günümüzde hangi ilde, haritada nerede?

Harmankaya Kalesi günümüzde Bilecik ili sınırları içerisinde Harmankaya Kanyonu olarak bilinmekte ve ziyarete dilmektedir.

Marmara Bölgesi'nde yer alan Harmankaya Kanyonu, 2013 yılından bu yana tabiat parkı olarak kullanılmaktadır.

Oldukça özel bir doğa yapısına sahip olan kanyon, Bilecik'in İnhisar ve Yenipazar ilçeleri arasında yer almaktadır.

Harmankaya Kanyonu'na nasıl gidilir?

Bilecik'in Yenipazar ilçesine 7 kilometre mesafedeki Harmankaya Kanyonu’na özel araçlarla veya toplu taşımayla ulaşım sağlanabilmektedir.

260 hektarlık bir alana sahip olan ve doğayla iç içe olan kanyon her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Harmankaya Kanyonuna gitmek için Harmanköy üzerinden 4 kilometre yol aldıktan sonra alana ulaşılabilmektedir.

Harmankaya Kanyonunun giriş kısmı, Karahasanlar köyü yolu üzerinden başlar.

Kanyonun çıkış köyü ise Harmanköy’dür.

Bu iki köy üzerinden de kanyona ulaşım sağlanmaktadır.

Harmankaya Kanyonu'nun uzunluğu yaklaşık olarak 3 km, ilk girişi beş metre yüksekliğe sahip olup, kanyon duvarları ise ortalama 600 metre civarındadır.

Editör: TE Bilisim