YouTube hesabı açmak için öncelikle internet aracılığı ile resmî YouTube sayfasına girilir. Daha sonra bu sayfanın sağ üst köşesinde bulunan oturum açma bölümüne geçilir. Bu adımdan sonra mevcut bir hesap var ise kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılabilir. Hesap yok ise yine aynı oturum açma kısmından üye olma bölümüne geçilir ve buradan istenen bilgiler verilerek üyelik gerçekleştirilir. YouTube de ayrıca kayıt olmadan Google hesabı ile de giriş yapma hakkı vardır.

YouTube Nedir?

YouTube bir video saklama ve barındırma sitesidir. Bu site üzerinden kullanıcılar video izleyebilir ve istediği taktirde video yayınlama hakkına da sahiptir. YouTube merkezi ise ABD’de bulunur. 2005 yılında, 3 PayPal çalışanı tarafından icat edilmiş bir uygulamadır. 2006 yılında ise Google tarafından satın alınmış ve kullanıma sunulmuştur.

YouTube Özellikleri Nelerdir?

YouTube uygulamasının kullanıcılarına sunduğu birçok özellik vardır. Bu özellikler sayesinde YouTube kullanımı ve kullanıcıların videolara ulaşmaları kolaylaştırılmıştır. Tamamen kullanıcının konforu düşünülerek planlanmıştır. YouTube’nin özellikleri ise şu şekildedir:

  • Videoları GIF’e çevirme avantajı vardır. Videoları GIF’e çevirmen için video URLsinin başına “GIF” eklemek yeterlidir. Bu sayede videoda seçilen kısım GIF haline gelir ve istenilen platformlarda paylaşılabilir.
  • Video kapak resimleri indirilebilir. Bunun için sadece ID kısmını değiştirmek yeterli oluyor. ID kısmı kopyalanır ve ID ortasına yapıştırılır bu sayede videolar HD kalitede kapak resimlerine dönüşür.
  • Videonun belirli bir kısmı kesilerek paylaşım yapılabilir. Videolarda oynatma çubuğunda sağ tıklanarak ikinci seçenek seçilir ve bu sayede video gönderdiğiniz kişi seçilen dakikadan videoları izlemeye başlar.
  • YouTube premium ile reklamsız izleme seçeneği vardır. YouTube premium aylık belirli ödeme tutarları ile kullanıcılarına reklamsız bir deneyim sunar. Premiuma YouTube’nin resmî internet sitesinden başvuru yapılabilir.
  • Çalma listeleri oluşturulur. YouTube’nin kütüphane seçeneğindeki çalma listesi oluştur kısmından istenilen videolarla liste oluşturulur ve başkalarıyla paylaşılabilir.
  • Limit koyulabilir ve istatistikler izlenebilir. Profil kısmında izlenme sürelerine bakılabilir. YouTube günlük ve haftalık olarak izleme sürelerini kaydeder ve bünyesinde saklar.

YouTube Nasıl Kullanılır?

YouTube kullanımı oldukça basittir ve YouTube kullanma şekilleri oldukça minimum da tutulmuştur. YouTube her yaştan, her bireye hitap ettiği için kullanıcı kolaylıklarına göre dizayn edilmiştir. YouTube üzerinden genel kapsamda tüm içeriklerle ilgili video bulunur ve yaş kaynaklı zararları bulunmaması için de çocukların YouTube kids kullanması önerilir. YouTube kullanmak oldukça basittir sadece bir ana sayfa bulunur ve burada ki arama butonuna istenilen içerik yazıldığı taktirde kolayca içeriğe ulaşılır ve kullanım tamamlanmış olur. YouTube üye olmadan da video izlenebilir; fakat video yayınlanmak istenir ise üyelik gerekir. Üye girişi ile birçok videoyu kaydedebilir, daha sonra izle sekmesine atabilir ya da yeni video yüklendiğinde bildirim almak için ayarlar yönetilebilir.

YouTube Hesabı Nasıl Silinir?

YouTube hesap silmek işlemi, YouTube’nin resmî internet sitesinden gerçekleştirilir. İnternet sitesine ulaşıldığı taktirde burada bulunan ayarlar kısmından hesap silme işlemi kolayca gerçekleştirilir. YouTube hesap silme için yapılması gereken adımlar şunlardır:

  • Ayarlar kısmına geçilir,
  • Kanal gelişmiş ayarlar kısmına geçilir,
  • Alt kısımda bulunan YouTube seçeneğini kaldır butonu seçilir,
  • Kanal silme işlemi için istenilen doğrulamaların yapılması gerekir,
  • Son adım olarak içeriğimi sil kısmına tıklanıp onay verildiğinde YouTube kalıcı olarak silinmiş olacaktır.

YouTube Premium Nedir?

YouTube premium uygulaması, YouTube uygulamasından ayrı olarak ücretli bir şekilde bireylerin kullanımına açıktır. Aylık olarak düzenli bir ödeme yapıldığı taktirde YouTube premium ile reklamsız izleme seçeneği sunar.

 

Editör: TE Bilisim