Çilem Doğan kimdir, kaç yaşında? Çilem Doğan olayı nedir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Son yıllarda sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan biri de kendisini fuhuş yapmaya zorlayan kocasını öldüren Çilem Doğan'ın davası olmuştu. Sosyal medyadan büyük destek gören Çilem Doğan'ın 15 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Peki, Çilem Doğan kimdir, kaç yaşında? Çilem Doğan olayı nedir? İşte tüm detaylar…

ÇİLEM DOĞAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Çilem Doğan, 2013 yılında evlendiği 1 çocuğunun babası Hasan Karabulut'u, şiddet gördüğü ve kendisini fuhşa sürüklemek istediği gerekçesiyle 8 Temmuz 2015'te tabancayla vurarak öldürdü. Tutuklanan Çilem Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tahrik ve iyi hal indirimi' ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çilem Doğan'ın avukatı 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti ise Çilem Doğan'ı 20 Haziran 2016'da 50 bin TL kefaletle tahliye etti. Dava ise Yargıtay'a gönderildi. 5 yılın ardından bugün Doğan'ın 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Kararla birlikte Doğan, yeniden cezaevine girecek.

ÇİLEM DOĞAN OLAYI NEDİR?

İfadesinde boşanmak için mahkemeye başvurduğunu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin tehditleri nedeniyle vazgeçtiğini belirten Doğan, eşinden gördüğü şiddet nedeniyle 9 defa koruma kararı aldırdı.

Doğan'ın ifadesine göre, geçen yıl 8 Temmuz 'da belindeki silahını yastığın altına koyan eşi " Antalya 'ya gidiyoruz. Bana fuhuş yaparak para kazandıracaksın" dedi. Doğan 'ın tepkisi üzerine de " Ne diyorsam onu yapacaksın " diyerek saçlarından sürüklemeye başladı. Yatağın üzerine düşen Doğan, yastık altındaki tabancayı alarak eşini öldürdü.

Editör: TE Bilisim