“Yalıda köpek seven Beyaz Türk”, Bingöl’de bir şehit yakınına herkesin gözü önünde küfrediyorsa bu düpedüz provokasyondur!

Kocaeli’nin kırsalında, iş yerini izinsiz büyüten Beyaz Türk, olay yerine giden muhabiri adamlarına darp ettiriyorsa bu düpedüz kibirdir. Hadsizliktir.

Yalıda köpek seven Beyaz Türk, Bingöl’de sokak ortasında şehit yakınının yüzüne galiz küfrettikten sonra o fiilini saklayıp, “kumpas”tan söz ediyorsa, asıl kumpasın sahibidir.

Görüntüler çıkıp, küfür edenin sesi Beyaz Türk’e ait olduğu apaçık duyulunca, “kitaplık önünde” yapılan açıklama ile durumu kurtardığını sanmak pişkinliktir.

Ama, “altı üstü mayına basan çoban” ifadesini beğenen kibirli Beyaz Türk, “sokakların karışmasını” istemiş olabilir. Kim bilir?

Lütfü Türkkan, şımarık bir yalı zengini. Lütfi Türkan, zenginliğine zenginlik katan ama ne hikmetse hala sürekli “ağlayan” tayfadan biri. Şımarık, ukala, kibirli. Halkı küçümseyen zümreden. Lütfü Türkkan, İyi Parti’nin iyi giyimli Beyaz Türk’ü, ağızı bozuk vitrin ismi!

BİNGÖL’DE TIPKI RİZE’DE OLDUĞU GİBİ PROVOKASYON PLANLADILAR

Ağzı bozuk Türkkan, Bingöl’de öyle bir provokasyon yaptı ki şayet Bingöllüler sağ duyulu olmasaydı biz bugün çok farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik.

Tıpkı, Genel Başkanı Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı katil Netenyahu’ya benzetip, “Bir nevi Netenyahu” demesinden sonra Rize’ye gittiğinde İyi Partililerin yaptığı provokasyon gibi. Hatırlarsanız, Rize’de Akşener’i demokratik olgunlukla protesto eden vatandaşları İyi Parti’nin bindirilmiş kıtaları yumruklamıştı. Şayet o gün o büyük provokasyon tutsaydı Rize’de korkulan şeyler yaşanabilirdi.

Tıpkı Rize’dekine benzer bir provokasyon son olarak İyi Parti’nin ağzı bozuk, yalıda köpek seven Beyaz Türk’ü tarafından Bingöl’de yapıldı. Rize’de Erzurum’dan getirilen bindirilmiş kıtalar vatandaşı yumrukladı, Bingöl’de ağzı bozuk Lütfü Türkkan kameranın önünde sinkaflı “bacılı” küfür etti!

Allah muhafaza, Lütfü Türkkan’ın şehit yakınının yüzüne ettiği küfür, şehirde kulaktan kulağa yayılsa ve Bingöllüler galeyana gelip İyi Partililere yönelik bir olumsuzluk gerçekleşseydi neler olurdu?

Belki de birileri onu murat etti! Belki de birileri Rize’den de Bingöl’den de toplumsal nümayişler, taşkınlık ve şiddet olayları bekledi!

Sahi, Türkkan’ın ağızını doldurarak şehit yakınına ettiği küfür, sadece bir “öfke kontrolsüzlüğü” müdür? Ya da ağzı bozuk kibirli birinin fevri hareketi midir?

Yoksa büyük bir provokasyon için yapılmış taammüden bir hareket midir?

Soruyor ve susuyorum.

Hasan Öztürk / Yeni Şafak Gazetesi

Editör: TE Bilisim