2022 asgari ücret ne kadar olacak? Son dakika asgari ücret gelişmeleri neler? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Asgari ücret son dakika gelişmeleri, milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği konulardan oluyor. Bu sebeple araştırmalarında 2022 asgari ücret ne kadar olacak? Son dakika asgari ücret gelişmeleri neler? sorularına yanıt arıyor. Asgari ücrete ilişkin son açıklama Bakan Bilgin tarafından yapıldı.

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET GELİŞMELERİ NELER?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücretin belirlenmesine ilişkin çalışmalar soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, "Bu konuları çalışıyoruz. Önümüzde olan konuların başında asgari ücret geliyor. Bunu çalışıyoruz, 3600'ü çalışıyoruz. Tüm bu konuları içeren kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz. Karar aşamasına gelince paylaşırız." diye konuştu.

Asgari ücret tespitine ilişkin farklı işletme düzeylerinde ve sokakta bir üniversite aracılığıyla kamuoyu araştırması yapıldığını ifade eden Bilgin, meslek gruplarının beklentilerinin tespit edileceğini ve araştırmanın sonuçlarının da kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Bilgin, önümüzdeki dönemde Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Üçlü Danışma Kurulu'nun toplanacağını dile getirdi.

Muhalefetin ve sendikaların asgari ücretten gelir vergisi alınmamasına ilişkin talebi sorulan Bilgin, "Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Alternatif vergi modelleri ve düzenlemeler var. Bazı vergilerin kalkması için yasal düzenleme gerekirken, bazıları için Cumhurbaşkanımızın onayı gerekiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun vereceği karar da yeterli oluyor." ifadelerini kullandı.

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete 2021'de yüzde 21 zam yapılmıştı. Bu yıl yüzde 20-22 dolaylarında zam yapılması bekleniyor. Bu oranda zam yapılırsa asgari ücret net 3 bin 390 lira - 3 bin 447,50 lira olacak.

Merkez Bankası, geçtiğimiz gün açıklanan raporunda 2021 sonu enflasyon tahminini, yüzde 14,1'den yüzde 18,4'e yukarı yönlü güncelledi.

Enflasyonun 5-6 puan üzerinde bir artış yapıldığında asgari ücret yüzde 22 civarında zam görmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim