2022 asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret ne kadar oldu, net maaş belli mi? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başladı. Yeni yılda belirlenecek zam oranı için milyonlarca çalışanın gözü kulağı komisyondan gelecek habere kilitlendi. Kabine Toplantısı'nda da görüşülmesi beklenen asgari ücret toplantıları aralık ayında başlayacak. Görüşme tarihi hakkında net bir açıklama gelmezken aralık ayında ilk toplantı gerçekleşecek. Peki, 2022 asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret ne kadar oldu, net maaş belli mi? işte tüm detaylar…

2022 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleyen Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına geçtiğimiz yıl 5 Aralık'ta başlamıştı. İşçi, işveren ve kamu temsilcilerinden oluşan komisyon yeni ücrete yıl sonunda yapılan görüşmeler ile karar verecek. 4 kez yapılan toplantı sonrası asgari ücret netlik kazanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu önümüzdeki ay toplanacak.

Yeni asgari ücret rakamıyla birlikte Asgari Geçim İndirimi (AGİ) de arttı. Buna göre, net asgari ücret bekar çocuksuz işçi için 2 bin 825 lira 90 kuruş, evli eşi çalışmayan işçi için 2 bin 879 lira 57 kuruş, evli eşi çalışmayan ve 1 çocuklu işçi için 2 bin 919 lira 81 kuruş, evli eşi çalışmayan ve 2 çocuklu işçi için 2 bin 960 lira 6 kuruş ve evli eşi çalışmayan üç çocuklu işçi için 3 bin 13 lira 72 kuruş oldu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU, NET MAAŞ BELLİ Mİ?

2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleyen Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına geçtiğimiz yıl 5 Aralık'ta başlamıştı. İşçi, işveren ve kamu temsilcilerinden oluşan komisyon yeni ücrete yıl sonunda yapılan görüşmeler ile karar verecek. 4 kez yapılan toplantı sonrası asgari ücret netlik kazanacak.

Öte yandan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise, aralık ayında görüşmelerin başlayacağını belirtti. Atalay, "Önümüzdeki dönemde asgari ücret hiç olmadığı kadar önemli." dedi. Konuyla ilgili net açıklamaların ilerleyen günlerde gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim