Ceyhun Aşirov / Özel Haber - ERMENİSTAN’ın Armtimes gazetesine konuşan Sarkiyan, Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. “Ne kadar zor olsa da Türkiye ile iyi ilişkileri yeniden tesis etmek güzel olurdu” ifadelerini kullanan Sarkisyan, Ermenistan’ın bu konuda daha dikkatli adımlar atacağını dile getirdi. “Tarihi unutamayız” diyen Sarkiyan, Ermenistan yönetiminin sadece Ermenistan’daki Ermenileri değil tüm dünyadaki Ermenileri temsil ettiğini öne sürdü.

“KARŞILIKLI HOŞGÖRÜ” VURGUSU

rmenistan’ın Karabağ’da aldığı mağlubiyetteki Türkiye’nin rolüne dikkat çeken Sarkisyan, iki ülke arasındaki problemlerin çözümüne ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hiçbir şey sonsuz değildir. Ne son zafer ne de son yenilgi. Her şey mümkün. Fransa ve Almanya bir asır savaştı ama İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra her şey değişti. Bence Türkiye inisiyatif almalı. Kültür, tarihi anıtlar, Dinde, kilisede ve diğer her şeyde karışlıklı hoşgörü ve saygı olmalı.’’

BAKAN AKAR: DÜŞMANLIĞI BIRAKIN

8 Kasım Zafer Günü kutlamaları kapsamında geldiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türkiye-Ermenistan ilişkilerini değerlendiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Ermenistan’ın mevcut politikalarını bir kenara bırakması gerektiğini söyledi. “Kin ve nefret üzerine bir gelecek inşa edilemeyeceğini artık herkesin bilmesi lazım” ifadelerini kullanan Bakan Akar, Ermenistan, düşmanlığı bırakıp geleceğe bakmalıdır. Biz bu anlayışla üzerimize düşen tarihî sorumluluk gereği bölgemizde barış, huzur ve istikrar için gayret sarf etmeye devam edeceğiz diye konuştu.

Ermeni Bakan Arşak’a uyarı!
ÖTE yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Savunma Bakanı Arşak Karapetyan’ın, Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus unsurların kontrolünde bulunan Azerbaycan topraklarına yasa dışı ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi. Karapetyan’ın hamlesini “provokasyon” olarak nitelendiren Bakanlık, yaptığı açıklamada, benzer durumların tekrarı halinde “saldırgan bölücülük ve terör eylemlerinin önlenmesi” için gerekli tedbirlerin alınacağı uyarısı yaptı.
Editör: TE Bilisim