Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 803’üncü gününde sürüyor. Evlat nöbetini azim ve kararlılıkla devam ettiren aileler, teröre karşı, “Büyük buluşma” adıyla yürüyüş düzenledi.

MAĞDUR AİLELER KATILDI

HDP İl Başkanlığı binası önünde başlayan ve Turgut Özal Bulvarı’nda devam eden yürüyüşte aileler, ellerinde al yıldızlı bayrağı, çocuklarının fotoğrafı ile “Artık yeter, düşün yakamızdan”, “Kürt-Türk kardeştir, HDP kalleştir”, “Türkiye nöbette” yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüşe Van, Muş Şırnak ve Hakkari’de dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan aileler ile Türkiye’nin birçok ilinden gelen evlatları dağa kaçırılan anne ve babalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi. Kızı Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç, 8 yıldır hasretini çektiği evladına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini vurgulayarak “HDP’ye sesleniyorum. Pervin Buldan senin kızın Avrupa’da geziyor. Benim kızım dağda, taşta, toprakta geziyor. Lanet olsun size.” sözlerine yer verdi.

Bu arada Diyarbakır Dicle Üniversitesinde okuduğu sırada 2013’te kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Celal için Tekirdağ’dan gelen baba Cemalettin Öngören de oturma eylemine dahil olurken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan Diyarbakır annelerini ziyaret ederek “Çocukların, evlatların yeri dağ değildir annelerin kucağıdır, yanıdır. Devletimiz tüm imkanlarıyla tüm kurumlarıyla annelerimizin yanındadır” dedi.

Editör: TE Bilisim