Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Konya'da bir otelde düzenlenen, Uluslararası İhtida Kongresi'nin açılışında, İslam'ın bir fıtrat dini olduğunu söyledi.

KUTLU NEBİ’NİN HADİSİNE ATIF

İnsanın yaratılışı itibarıyla yaratanını tanıma eğiliminde olduğuna işaret eden Erbaş, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in, "Her doğan çocuk, İslam fıtratı üzere doğar." hadisine atıfta bulunarak, İslam'a yolculuğun insanın kendine ve Allah'a yolculuğu olduğunu vurguladı.

“Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.” (Buhârî, cenâiz 92; Ebû Dâvut, sünne 17; Tirmizî, kader 5)

Erbaş, İslam'ın bütün peygamberlerin tebliğ ettiği inanç sisteminin ortak adı olduğunu vurgulayarak, Allah'ın ilk yaratılıştan itibaren insanlara hidayetin yolunu gösterecek ve rehberlik edecek elçiler seçtiğini, ilahi mesajlar gönderdiğini dile getirdi.

HADİS-İ ŞERİF’İ SİNDİREMEYENLER LİNÇE KALKIŞTILAR

Erbaş’ın Tirmizi, Buhari ve Ebu Davut’tan aktarılan Hadis-i Şerifi dile getirmesi başta sol medya haber siteleri olmak üzere İslam düşmanlarını adeta çıldırttı. Hadis-i Şerif’ten bi haber yaşayan gafiller, Erbaş ve kullandığı ifadelere hakaretler yağdırdı.

Sosyal medyada örgütlenerek hastagh açan köhne zihniyet, söz konusu Hadis-i Şerif’i Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın hususi ifadeleriymiş gibi lanse ederek linç girişiminde bulundu. Sol cenahtan haber sitelerinin kalkıştığı girişime kendini bilmez çok sayıda densiz de hakaret ederek destek verdi.

Editör: TE Bilisim