Nu varyantı belirtileri nelerdir? Nu varyantı Türkiye’de çıktı mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Son dönemde varyantlar ile adından söz ettiren Covid-19 bu kez Nu varyantıyla gündemde. Bu varyantlardan en dikkat çekeni ise Nu varyantı. 'Nu' adı verilen varyantın dünyadaki en yaygın varyant olan 'Delta' dahil tüm varyantlardan daha tehlikeli olabileceği düşünülüyor. Peki, Nu varyantı belirtileri nelerdir? Nu varyantı Türkiye’de çıktı mı? işte tüm detaylar haberimizde…

NU VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

İngiliz The Times gazetesine konuşan Imperial College’dan bazı bilim insanları bu varyantın en tehlikeli yönünü açıkladı. Yetkili, “Virüsün vücuda girerek hücrelere bulaşmasını sağlayan başak proteinine (spike protein) karşı aşılar koruma sağlıyor. Fakat bu varyantın başak proteininde 32 mutasyon bulunuyor. Bu da bağışıklık sistemimize farklı geliyor ve vücuda saldırırken daha farklı davranmaya sebebiyet veriyor” yorumunu yaptı. Uzmanlar, Nu Varyantı’nın PCR testlerinde de tespit edilemediğini söylüyor.

NU VARYANTI TÜRKİYE’DE ÇIKTI MI?

Nu varyantı, ilk olarak Güney Afrika ve Botsvana'da tespit edildi. Sonrasında İsrail, Belçika ve Hong Kong, Nu varyantının tespit edildiğini açıkladı.

Türkiye, Nu Varyantı’nın tespit edildiğine dair henüz bir açıklama yapmadı ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan seyahat yasağı açıklaması geldi. Koca, Nu varyantı nedeniyle Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'ye seyahat edilmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim