Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Türkiye ekonomisine ilişkin yeni bir yazı kaleme aldı.

Daha önce doların paraşütsüz bir şekilde düşeceğini belirten Necmettin Batırel; Türkiye'nin önümüzdeki dönemdeki turizm gelirlerine ve BAE gibi ülkelerle yaptığı anlaşmalara dikkat çekerek 2022'de ekonominin düzeleceğini yazdı.

"YABANCI YATIRIMCILAR AKIN AKIN GELİYOR"

Necmettin Batırel, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cari açık veren Türk ekonomisinin en zayıf karnı dalgalı kur sistemidir. Özellikle enerji ve gıda sektörlerinde ithalata bağımlı olmamız dolayısıyla dolardaki oynaklık büyük baskı meydana getiriyor. Bizi buradan vurmaya çalışıyorlar. 2022'de cari fazla verir hâle gelince problem kökünden ortadan kalkacak.

Yabancı yatırımcılar akın akın geliyor. Son 1 ayda tam 1,2 milyar dolarlık hisse satın aldılar. Yerli yatırımcı TL’ye geçip, yağmur gibi pozisyon açıyor...

2022'DE EKONOMİ ŞAHLANACAK

Daha önce yurt dışına kaçırılan paralar yüksek kur avantajıyla ülkeye geliyor. BAE ile Merkez Bankası arasında yeni bir swap anlaşması imzalanmak üzere...

2022’de ekonomi şahlanacak. Muhalefet bu tabloyu gördü çıldırdı, seçim diye çırpınıyor. Korkunun ecele faydası yok. 2023’de Cumhur İttifakı'nın zaferiyle siyasi hayattan silinecekler..."

Editör: TE Bilisim