Döviz kurundaki hareketlilik sonrası stokçular yeniden harekete geçti. Piyasadaki birçok market ve bakkal küp şeker, ve sıvı yağ bulamıyor. Sıvı yağ ve küp şekerin ardından esnafa bir şokta içeceklerden geldi. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan esnaf durumun sevkiyat yapan firmalardan kaynaklandığını ve kendilerine ürün verilmediğini belirtiyor. Bir çok bakkal ve market işletmecisi şeker, yağ ve içecek ürünlerinin verilmediğini belirtti. Kayda geçen konuşmada gerekçe ise zam olarak gösterildi. Esnaf denetimlerin arttırılmasını istiyor.

ŞEKER VE SIVI YAĞDA STOKÇULUK!

Vatandaşlar son günlerde marketlerde sık sık, 'Sıvı yağ ve şeker yok' sözleri ile karşılaşıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar esnaftan şikayetçi. Ancak esnaf ise durumun üretici fabrikaların stokçuluk yapmasından kaynaklandığını ifade ediyor.

İÇECEK ÜRÜNLERİ DE STOKLANIYOR

Konuyla alakalı Diriliş Postası'na açıklamalarda bulunan işletmeci Cemalettin D. "Özellikle şeker ve sıvı yağın ardından artık içeceklerde de ürün tedarik edemiyoruz. Ayran, enerji içecekleri ve bazı kola ürünlerinde mal satışı yapılmıyor. Vatandaş bu durumda şikayeti bize ediyor ama asıl sorumlusu olan stokçular. Devletin bir önce denetlemesini istiyoruz." ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilisim