Telefonunuzu ve sim kartınızı kontrol edip her şeyin doğru çalıştığından emin olmanız gereklidir. Yine de aynı problemlerle karşılaşıyor iseniz, bulunduğunuz bölgeye ve konuma göre, daha önce de gerçekleştirdiğiniz işlemlerden bahsederek Vodafone yetkilileri ile iletişim haline geçmeniz gereklidir. Probleminizi açıklayarak Vodafone şubelerine başvurabilirsiniz. Vodafone internet sitesinde bulunan yardım hattını ve çağrı merkezi telefon numarasını da şikayetlerinizi anlatmak için kullanabilirsiniz.

Telefon Şebeke Sorunu Neden Olur?

Şebeke sorununun ortaya çıkmasının iki ana sebebi bulunur. Bunlardan biri telefonun cihazla ilgili sorunlarından kaynaklanan problemlerdir. Yazılımsal veya içeriksel olarak bu problemler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda, şebeke sorununun ortaya çıkmasına telefonun içerisinde bulunan Sim Kart da sebebiyet verebilir. Diğer ana başlık ise operatör kaynaklı problemlerdir. Telefonunuzun bazı yerlerde ve bazı durumlarda şebeke sorunu yaşamasına operatör olan şirketin yazılımla ilgili problemleri sebep olabileceği gibi bulunduğunuz bölgeye göre, altyapı problemleri de kaynak olabilir.

Telefon Şebeke Sorunu Sim Kart İle Nasıl Çözülür?

Şebeke sorununun sim kart sebeplerinden kaynaklanması da sık görülen durumlardan biridir. Operatörünüz veya telefon yazılımınız ile ilgili değil de sim kartınız kaynaklı bir Vodafone şebeke sorunu sahibi iseniz şu adımları takip ederek problemin çözülmesini sağlayabilirsiniz:

  • Sim kartınızın telefonunuza tam oturup oturmadığını kontrol edin, çıkarıp yeniden taktıktan sonra da telefonunuzu yeniden başlatın.
  • Sim kartınızı yerine doğru bir şekilde yerleştirdikten sonra şebekeyi kontrol edin.
  • Sim kartınızın doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için kartı başka bir telefona takabilirsiniz. Eğer farklı bir telefonda kartınız sinyal alıyor ise sorun telefonunuz kaynaklı olabilir.
  • Sim kartınızı çıkardığınızda bir zarar olup olmadığını kontrol edin. Sim kart üzerine bulunan bükülme, çizilme gibi problemler sinyal alamama sorunun ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu durumda, operatörünüz ile iletişime geçerek yeni bir sim kart talep edebilirsiniz.

Vodafone Şebeke Sorunu Telefon Ayarları Aracılığıyla Nasıl Çözülür?

Telefonunuzdaki problemler, şebeke sorunu yaşamanıza sebep olabilir. IMEI gibi telefonunuzu belirleyici kodların yanında yazılım güncelleme veya şebeke ayarları gibi faktörler sebebi ile de Vodafone şebeke sorunu problemi yaşamanız mümkündür. Bu sorunun birden fazla kaynağı olduğu gibi aynı şekilde birden fazla da çözümü vardır. Size en uygun yöntemleri deneyerek sorunun kaynağını bulduktan sonra yöntemlerin tamamını deneyebilirsiniz. Şebeke sorununu gidermek için kullanabileceğiniz yöntemler şu şekilde listelenebilir:

  • Telefonunuzun kimlik numarası olarak adlandırabileceğimiz IMEI numaranız kopyalanmış olabilir. Bu durumda, telefonunuzun sinyal alması mümkü değildir. IMEI numaranızın kopyalanıp kopyalanmadığını öğrenmek için *#06# numarasını tuşlayabilirsiniz.
  • Şebeke hatası aldığınız telefondan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar> Şebeke modu adımlarını takip ederek ayarları kontrol edin.
  • Şebeke yok hatası aldığınız telefondan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar>Ağ Operatörleri>Ağları ara adımlarını takip ederek listede bulunan sonuçlardan size uygun olan ağı seçin.
  • Telefonunuzu sıfırlayarak da şebeke sorunundan kurtulabilirsiniz. Fabrika ayarlarına dönmeden önce telefonunuzdan kaybolmasını istemediğiniz dosyaların tamamını kopyalamanız veya yedeklemeniz gereklidir. Bu işlemi tamamladıktan sonra telefonunuz ayarlarına giderek fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini tamamlayarak şebeke sorununu gidermeyi deneyebilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim