Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT 1 kanalında canlı yayın programına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı programda ekonomik gelişmeler de masaya yatırıldı.

Canlı yayın esnasında ise sosyal medyada manüplatif haberler ve paylaşımlar yapılmaya başlandı. Twitter üzerinde örgütlenen gruplar, dövizin anormal hareketliliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına bağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ekonomisinin yükselişinden ve yıl sonu büyümenin yüzde 10’un üzerinde gerçekleşeceğinden bahsettiği sırada kapalı olan döviz piyasasında yaşanan aşağı ve yukarı yönlü değişiklik dikkatlerden kaçmadı.

Akşam saatlerinde döviz piyasalarının kapalı olduğu halde Dolar, altın ve Euro’daki hareketlilik Türkiye ekonomisi üzerinde oynanan bir oyun olduğu ve basit bir krizden daha fazlası olduğu tezini sağlamlaştırdı.

Piyasaların işlem yapmaması ve kapalı olmasına rağmen yaşanan hareketliliğin altında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz ve kur lobisine karşı verdiği mücadelenin yattığı akıllara geldi. 

Editör: TE Bilisim