Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalktı mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında son dakika açıklamasında bulundu. "Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz." İfadeleriyle duyurulan kanun teklifinin meclise sunulacağı bildirilirken binlerce vatandaşlar arama motorlarında Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalktı mı? soruların yanıtını araştırmaya başladı. işte detaylar…

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanunla birlikte sözleşmeli ve kadrolu ayrımının da ortadan kalkacağını açıkladı. Erdoğan, "(Öğretmenlik Meslek Kanunu) Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU NEDİR, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meslek kanun teklifinin kısa sürede Meclis'e sunulacağını açıklarken, "Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim