Francesco Farioli kaç yaşında, kariyeri nasıl? Francesco Farioli kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın geleceği tartışılırken gündeme Francesco Farioli geldi. Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'nın İtalyan teknik adam için Fenerbahçe'den teklif gelmesi halinde izin vereceklerini açıklamasının ardından Farioli'nin kariyeri merak konusu oldu. Peki, Francesco Farioli kaç yaşında, kariyeri nasıl? Francesco Farioli kimdir, hangi takımları çalıştırdı? İşte Francesco Farioli'nin kariyeri ile ilgili detaylar haberimizde.

FRANCESCO FARİOLİ KAÇ YAŞINDA, KARİYERİ NASIL?

Francesco Farioli, 10 Nisan 1989 yılında İtalya'nın Floransa şehrinde dünyaya geldi. Yeteri kadar iyi olmadığı için 21 yaşında futbolculuk kariyerine nokta koyan Farioli, 2009’da Coperta Akademisi’nde kaleci antrenörü olarak hocalığa adım attı. Gelen teklif üzerine 25 yaşında ülkesinden ayrılıp, Katar U17 Milli Takım’na gitti. 27 yaşında kendisini İtalya’nın en büyük ligi Serie A’da buldu. Serie A’nın en genç kaleci hocası olmakla birlikte rakip analizleri üzerine çalışan, taktik bilgisi ve rakibe hızlı pres konusundaki uzmanlıkları hemen fark ediliyordu.

FRANCESCO FARİOLİ KİMDİR, HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Karagümrük'ün başında toplam 25 resmi maça çıkan 32 yaşındaki teknik direktör, 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyetle maç başına 1.64 puan ortalaması yakaladı. Alanyaspor’a gelmeden önce kaleci antrenörü olan ancak teknik ve taktik konularında da uzman olan Farioli'nin UEFA B lisansı bulunuyor. Farioli, Fenerbahçe'ye imza atması halinde takımın başında çıkabilecek ancak maç önü ve maç sonu röportajlarına katılamayacak. Aynı zamanda İtalyan teknik adamın ekibinde UEFA Pro-Lisans sahibi bir teknik direktörün de yer alması gerekiyor.

Suudi Arabistan merkezli bir yatırım fonuna devredilen ve futbol tarihinin en zengin takımı olan Newcastle United'ın Steve Bruce'ın gönderilmesi sonrası Farioli'nin ismi İngiliz ekibiyle anılmıştı. The Athletic'te genç teknik adamın oynattığı futbolla ilgili bilgiler yer alırken; Süper Lig'de Alanyaspor 'da yardımcı antrenörlük görevi yapan Farioli'nin Karagümrük'ün başına geçişiyle oyun felsefesini sahaya yansıttığı vurgulandı. Ayrıca yazıda 32 yaşındaki Farioli'nin İstanbul'un semt takımına modern bir kimlik kazandırdığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim