Kovid-19 aşısını bulan BioNTech kurucusu Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Omicron varyantı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yeni varyantın beklediğinden erken ortaya çıktığını ifade eden Uğur Şahin, “BioNTech, Omicron varyantına karşı etkili mi? Koronavirüs aşısı yeni varyanta karşı koyuyor mu?” sorusuna yanıt verdi. İşte Uğur Şahin ve Özem Türeci'nin Omicron varyantı ile ilgili açıklamaları...

BİONTECH, OMİCRON VARYANTINA KARŞI ETKİLİ Mİ?

Almanya'da, Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, koronavirüs aşısı ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Uğur Şahin, omicron varyantı ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde "Kovid-19 aşısını nispeten hızlı şekilde yeni varyanta adapte edebilme yeteneğine sahibiz." dedi.

KORONAVİRÜS AŞISI YENİ VARYANTA KARŞI KOYUYOR MU?

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Üst Yöneticisi (CEO), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid-19'a karşı aşılanmış kişilerin yeni varyant Omicron karşısında yeterli korumaya sahip olup olmadıkları konusunun henüz yeterince net olmadığını ve aşıyı hızlı uyarlayabileceklerini bildirdi.

BioNTech kurucuları Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Reuters haber ajansı tarafından düzenlenen etkinlikte soruları yanıtladı. Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni varyantın, aşılı insanlara da bulaşabileceğini, yine de aşılanmış kişilerin hastalığın ağır seyrine karşı korumada olduklarını öngördüklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim