Down sendromlu bireylerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi'nde düzenlenen etkinliğe, spor, sanat ve sosyal medya dünyasından Ekin Uzunlar, Doğan Kabak, Gökhan Ünver, Ümit Erdim, Arda Turan, Burcu Binici, Reşat Hacıahmetoğlu, Onur Akbay, Furkan Aksoy, Mustafa Akan ve Ömer Başdoğan katıldı.

Etkinlikte down sendromlu gençler, ünlü isimlerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Sanatçı Ekin Uzunlar da gençlerle horon teperek, türkü söyledi.

Etkinliğe ilişkin gazetecilere açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak Engelliler Günü'nü daha anlamlı, daha özel değerlendirmek adına Tebessüm Kahvemizde çalışan down sendromlu çocuklarımızla bir araya geldik. Programda bizi yalnız bırakmayan ülkemizin spor, sanat, kültür, sosyal medya ünlülerini, toplumumuza mal olmuş dostlarımızı ağırladık. Onlara bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

Türkmen, gelen konukların down sendromlu gençleri çok mutlu ettiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Önemli olan insanları mutlu etmek, sevindirmek. Onlar da biz de çok mutlu olduk. Bizler biliyoruz ki ülkemizde hayatı paylaşmak için hiçbir engel yok. İnsanların zihinsel, fiziksel birtakım engelleri olabilir. Bu engeller kimsenin tercih ettiği bir konu değildir. Kimin ne olacağı da belli olmaz. Hepimiz aslında bir engelli adayıyız. Sağlığı yerinde olan herkes bugün sosyal sorumluluk kapsamında engelli çocuklarımıza, engelli çocuğu olan ailelerimize madden ve manen moral, motivasyon olarak destek olmalı."

Editör: TE Bilisim