Ceyhun Aşirov / Özel Haber

Azerbaycan Ordusu 16 Kasım'da Kelbecer bölgesine saldırı girişiminde bulunan çok sayıda Ermeni askerini esir almıştı.

Azerbaycan tarafından yapılan açıklama da, "İnsan haklarına saygılı olan Azerbaycan Cumhuriyeti, geçtiğimiz günlerde de Ermeni tarafına bir sivil ve bir Ermeni askeri teslim etti" denildi.

Açıklamada, görüşmeler sonucunda Ermeni tarafı, Azerbaycan tarafına Azerbaycan’ın işgalden kurtarılmış topraklarında gömülü mayın haritalarının verildiğini bildirdi.

Azerbaycan konuyla ilgili açıklamasında, "Mayın haritalarının elde edilmesinde arabuluculuk görevi için Rusya Savunma Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz" diye bildirdi.

44 günlük Karabağ savaşı sırasında ve savaştan sonra Ermenistan güçlerinin saldırıları neticesinde Azerbaycan’ın elinde çok sayıda ermeni esir bulunuyor, Azerbaycan tarafı Karabağ’daki mayın haritaları ve Ermenistan tarafının çeşitli tavizleri neticesinde Ermeni esirlerini karşı tarafa iade ediyor.

Esir takasında Rusya savunma bakanlığı da arabulucu rolü oynuyor.

Geçtiğimiz gün Rusya lideri Putin’in hakemliğinde Soçi’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan görüşmesin de ermeni esirleri konusunu Paşinyan gündeme getirmiş ve bu konuda Moskova’dan yardım talep etmişti.

Editör: TE Bilisim