Durim Abazi / Özel Haber - BOSNA Hersek, basınında çıkan haberlere göre, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç, skandal açıklamalar yaptı. Srebrenistsa soykırımına ilişkin yaptığı konuşmada, Sırpların imza attığı soykırımı holokost olarak bilinen Yahudi Soykırımı ile kıyaslayan Milanoviç, bunu ölü sayısı üzerinden yapması dikkat çekti.

Gelen tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını söylese de söz konusu iddialarını savunan Hırvat Cumhurbaşkanı, “Srebrenica’nın holokostun aynı olmadığını söyledim. Mahkeme, Srebrenitsa’da yaşananların soykırım unsurları içeren ciddi bir suç olduğunu söyledi. Ama hiçbir mahkeme kutsal değildir. Beş bin, sekiz bin kişi veya 80 bin kişi aynı değil. İster gaz odalarında olsun, ister helikopterlerle olsun, aynı değildir. Böyle bir ifademden kimseye zarar geleceğini düşünmüyorum. Söylediklerimde yanlış veya kötü bir şey yok, aslında iyi niyetim vardı” dedi.

8 BİN SİVİL KATLEDİLDİ

11 Temmuz 1995’te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birlikler tarafından 8 binden fazla Müslüman katledildi. Srebrenitsa soykırımı Bosna Hersek’te Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik hariç tüm dünya tarafından soykırım olarak kabul ediliyor.

Editör: TE Bilisim