Eş zamanlı gerçekleştirilen ziyaretler dikkatleri İran'a çekti. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat'ın İran'ın başkenti Tahran'a gittiği ve ziyaretin 2 gün süreceği açıklanmıştı.

YARIN TAHRAN'DA

Suriye'nin ardından BAE'den de İran'a ziyaret gerçekleştirileceği açıklandı. BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayed'in yarın Tahran'da olacağı bildirildi. Bin Zayed'in ziyareti son günlerde çok konuşulmuştu ancak tarihi netleşmemişti. 2016'dan bu yana ilk olacak ziyarette bir çok bölgesel konunun masaya yatırılacağı bekleniyor.

İran haber ajansı ISNA'nın aktardığı bilgiye göre bin Zayed, Tahran'ın daveti üzerine ziyarette bulunacak. Bin Zayed, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şamhani dahil üst düzey yetkililerle görüşecek.

EŞ ZAMANLI ZİYARET

Öte yandan Tahran'a Suriye ve BAE'den yapılan eş zamanlı ziyaretlerin sürpriz bir gelişmeye yol açıp açmayacağı merak konusu oldu.

Tahnun bin Zayed, Türkiye ile BAE arasında geçtiğimiz haftalarda başlayan 'normalleşme' süreci öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen ilk BAE'li yetkililerden biri olmuştu. Abu Dabi veliaht prensi ve BAE'nin fiili yöneticisi Muhammed Bin Zayed'in kardeşi de olan Tahnun, 18 Ağustos'ta Erdoğan'la Ankara'da görüşmüştü.

Editör: TE Bilisim