Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’ın başkenti Doha da mevkidaşı Şeyh Abdulrahman El Sani ile bir araya geldi. İkili görüşmelerde Filistin, Suriye ve Afganistan konusunun ele alındığını belirtti. İki Bakan toplantı sonrasında açıklamalar bulundu. Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmeye devam ettiğini vurgulayan El Sani, iki ülke liderinin katılımıyla Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı’nın gerçekleşeceğini ve 12 yeni anlaşmaya imza atılacağını söyledi. Türk ekonomisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan El Sani, şu ifadeleri kullandı:

“Biz çeşitlilik içeren Türk ekonomisine güveniyoruz. Türk ekonomisi sağlam temeller üzerine kurulu. Bu da ekonominin içinde bulunduğu durumları aşabilmesini sağlıyor. “

Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada Katar’a yönelik ablukaların kalkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında uluslararası toplumun, insani yardımların Afgan halkına ulaştırması gerektiğinin de altını çizen Çavuşoğlu, Katar ve Türkiye’nin duyarlılığının örnek olması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim