Prof. Dr. Teoman Duralı kimdir? Teoman Duralı neden öldü, hastalığı neydi? soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. 74 yaşında hayatını kaybeden ülkemizde Felsefe denilince akla gelen ilk isimlerden olan Teoman Duralı'nın hayatını kaybetmesinin ardından birçok taziye mesajı geldi. Prof. Dr. Teoman Duralı hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya başladı. Peki Prof. Dr. Teoman Duralı kimdir? Teoman Duralı neden öldü, hastalığı neydi?

PROF. DR. TEOMAN DURALI KİMDİR?

74 yaşında vefat eden Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, 1947 tarihinde Zonguldak Kozlu’da doğdu.

Felsefe, Antropoloji ve Biyoloji alanlarında yüksek öğrenimini yapan Duralı 'Çağdaş Düşüncede Canlı Sorunu' çalışmasıyla 1977'de doktor, 1982'de doçent oldu.

1977'den 2015'e kadar İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünde Öğretim üyesi, 2009- 2016 arasında Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı olarak görev yaptı. 2017 yılından sonra İbn Haldun Üniversitesi akademik kadrosunda yer alan Duralı, bilim felsefesi, felsefe tarihi ve biyoloji felsefesi alanlarında birçok çalışma yaptı.

1977 yılında doktorasını tamamlayan, 1978 yılında NATO bursu ile Paris’te biyoteknoloji seminerlerine katılan Duralı, 1985’te ABD Penn State University’de tamamladığı “Kant’ın A Priori Bilgi İstidâtı” adlı çalışmasının ardından 1988’de mezun olduğu bölümde Profesör unvanı aldı.

Duralı, İngilizce, Fransızca, Almanca, Latince, Yunanca, İtalyanca, Felemenkçe, İspanyolca, Rusça, Malayca biliyordu.

TEOMAN DURALI NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Ülkemizde felsefe denince akla gelen ilk isimlerden biri olan, 16 üniversitede ders vererek Türk düşünce hayatında etkili olan pek çok ismi yetiştiren Prof. Dr. Teoman Duralı 74 yaşında vefat etti.

Kasım ayında kanser tedavisi nedeniyle 2 kez ameliyat geçiren Teoman Duralı’nın ölüm nedeni kanser hastalığı olduğu düşünülmektedir. Otopsi sonucu ölüm nedeni ile ilgili detaylar geldiğinde haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim