Ankara-Abu Dabi arasında gelişen ilişkiler sonrası BAE’den bir heyetin savunma sanayii alanında görüşmeler gerçekleştirmek için Ankara’ya geldiği aktarıldı.

Bloomberg’in bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre BAE’den gelen heyet pazartesi günü Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İHA ÜRETİCİLERİYLE GÖRÜŞME

Yetkili ayrıca BAE'li heyetin SSB dışında ASELSAN ve diğer Ankara merkezli savunma sanayii şirketleri ile de çeşitli temaslarda bulunduğunu aktardı. Haberin devamında heyetin insansız hava aracı (İHA) üreticilerinin temsilcileriyle de bir araya geldiği belirtildi.

İHRACAT POTANSİYELİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir geçtiğimiz günlerde BAE ile gelişen ilişkilere yönelik sorulan soruya, “Savunma sanayiinde potansiyel olarak büyük bir iş birliği oluşturabiliriz.  Türkiye’nin savunma sanayiinde geldiği konum onların da ilgisini çekiyor. Biz sektör olarak politik süreç iyi değilken de BAE ile dirsek temasımızı kesmedik. Bugün gelişen ilişkilerle daha farklı bir süreç bekliyoruz. BAE, ciddi ölçüde ihracat yapabileceğimiz bir yer. Ancak konuşmak için henüz çok erken.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim