Benzinle çalışan ilk traktör hangi ülkede üretilmiştir? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Çiftlikler ve tarımsal işletmeler kullanılan traktörün ilk üretimleri vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Son yıllarda teknoloji, hayatımızın her alanına olduğu gibi tarıma da yön vermeye başladı. Tarımsal teknoloji ile bitkilerin verimliliği artıyor, hava ve su gibi doğal kaynaklar daha iyi yönetiliyor, toprak daha az kayıpla işleniyor. Peki, Benzinle çalışan ilk traktör hangi ülkede üretilmiştir? İşte tüm detaylar…

BENZİNLE ÇALIŞAN İLK TRAKTÖR HANGİ ÜLKEDE ÜRETİLMİŞTİR?

İngiltere’de 1902’de üretilen ve çok ilgi gören benzinli traktöre “zirai motor” deniliyordu. ABD’de Henry Ford, ucuz otomobilleri piyasaya çıkardığı yıllarda benzinli traktör de yapmaya başladı ve o dönemde “traktör” adı kullanıma girdi. Ford’un “Fordson” marka traktörleri 1917’de ABD’de en fazla satılan traktördü. Ford’un traktörleri daha sonra İngiltere ve Rusya’da da üretildi. Kısa süre sonra tüm dünyada, demir tekerlekli buharlı traktörlerin yerini lastik tekerlekleri olan benzin veya mazotla çalışan traktörler aldı.

Ülkemizde traktör üretimi için 1955’te Minneapolis Moline Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. kuruldu. Türkiye’de ilk traktör 1954’te üretildi. İlk milli traktör ise 1963’te geliştirildi, ancak o da ilk milli otomobil Devrim’in kaderini yaşadı.

Editör: TE Bilisim