Jandarma astsubay personel alımı ne zaman? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA) 2022 yılı Askeri personel alımı ilanı yayımlandı. JSGA bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kadın ve Erkek adaylar içerisinden Astsubay alımı yapacak. Peki, Jandarma astsubay personel alımı ne zaman? İşte detaylar…

JANDARMA ASTSUBAY PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından son dakika duyurusu ile başvuru kılavuzuda yayımlandı. Sözleşmeli / Muvazzaf 1840 Astsubay alımı yapılacak.

Başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adayların “Başvuru Kılavuzunun” tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir. Başvurular, 08 Aralık 2021 günü başlayıp, 23 Aralık 2021 günü saat 23:59’da sona erecektir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden gerçekleştirilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile 08-23 Aralık 2021 tarihleri arasında giriş yapılacaktır.

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesinin ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav ücreti yatırma duyurusu, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden ilan edilecektir.

Başvuru kılavuzları okunmadan başvuru yapılmamalıdır. Başvuru esnasında yapılabilecek yanlış kodlamalar ve yanlış beyanlardan, ilanların takip edilmemesinden doğacak olumsuz sonuçlardan aday sorumludur.

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim