TBMM Genel Kurulu’nda 2022 bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş oturuma ara verdi.

Ara verdikten sonra İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk uygunsuz el hareketi yaparak küfretti. Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri Öztürk’e tepki gösterdi.

Öztürk ile AK Parti milletvekilleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

KADIN MİLLETVEKİLLERİ MASALARA VURDU

Genel Kurul’da bulunan AK Partili kadın milletvekilleri Oya Eronat, Sermin Balık, Jülide İskenderoğlu, Fatma Aksal ve Hülya Nergis, Yasin Öztürk’e bağırarak tepki gösterdi.

Masalara vuran kadın milletvekilleri, Meclis’te temiz bir dil istediklerini belirterek el hareketleri ve küfürlerden rahatsız olduklarını belirtti.

Kadın milletvekilleri İYİ Parti Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun yanına giderek Yasin Öztürk’ün kendilerinden özür dilemesini istedi.

Yasin Öztürk, 2018 yılında TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde de o dönem AK Parti Milletvekili olan Mehmet Muş’a küfrettiği gerekçesiyle iki birleşim Genel Kurul’dan çıkarılma cezası almıştı.

Geçtiğimiz günlerde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde yaptığı uygunsuz el hareketi ile büyük tepki çekmişti.

Editör: TE Bilisim