RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, üst kurul toplantısında, dijital platformlarla bazı kanallarda yayımlanan ve şikayetlere konu olan programlara ilişkin değerlendirme yapıldı.

NETFLİX’E PARA CEZASI

Netflix'te yayımlanan İspanyol yapımı bir filmi de ele alan RTÜK, söz konusu filmin eşcinselliğin, ensest ilişkilerin ve çiftler arası eş değiştirmenin yoğun olarak işlendiği bir kurgu üzerine inşa edildiği, bu durumun, toplumun manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı olduğu gerekçesiyle Netflix'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma cezası (söz konusu filmin platformdan kaldırılması) verdi.

FOX MERCEK ALTINDA

FOX TV'de yayımlanan "Yasak Elma" dizisi hakkında hazırlanan uzman raporun da görüşüldüğü toplantıda, yayıncı kuruluşa idari para cezası verildi.

TELE 1’E YAPTIRIM

Halk TV'ye de "Açıkça" ve "İki Yorum" programlarındaki ihlaller nedeniyle idari para cezası veren RTÜK, Tele 1'in "Demokrasi Arenası" programına da yaptırım uyguladı.

RTÜK, "Bagaj Savaşları" isimli belgeselinde hiçbir önlem alınmadan sigara içme ve duman görüntülerinin ekrana getirildiği gerekçesiyle de yayıncı DMAX'e idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

YAYINDAN KALDIRILDI

Ayrıca çok sayıda ağır küfür ve argo ifadelerin kullanıldığı gerekçesiyle EXXEN'e idari para cezası uygulanmasına, "Konuşanlar" adlı programın da katalogdan çıkarılmasına (programın söz konusu bölümünün yayından kaldırılması) karar verdi.

Editör: TE Bilisim