Levent Gültekin

Süper Lig’in 16.hafta karşılaşmasında deplasmanda Gaziantep FK’ya 3-2’lik skorla kaybeden ve zirvede bulunan Trabzonspor’a yaklaşma fırsatını tepen Fenerbahçe’de Ali Koç’un Vitor Pereira ile köprüleri attığı öğrenildi.

Trabzonspor’un Antalya deplasmanında kaybettiği haftada eline geçen fırsatı değerlendiremeyen Fenerbahçe’de art arda puan kayıplarıyla hem yönetimin hem de camianın sabrını taşıran Vitor Pereira ile yollarını ayrılacağı kesinleşirken Ali Koç’un şimdiden yeni teknik direktör arayışlarına koyulduğu bildirildi.

Portekizli çalıştırıcıdan sonra 1 numaraya Slaven Bilic’i yazan Ali Koç’un Hırvat antrenörle görüşmelere başladığı kaydedilirken, 53 yaşındaki hocanın Ocak ayından sonra kulübü Beijing Guoan’la ilişkisini kesip Fenerbahçe’ye imza atacağı ifade edildi.

Türkiye’de daha önce Beşiktaş’ta, ardından İngiltere’de West Ham ve WBA gibi takımlarda görev alan Slaven Bilic’in yeniden Avrupa’da hedefleri olan bir camiada çalışmayı kafasına koyduğu aktarılırken, Vitor Pereira’nın Flamengo haricinde Portekiz ekibi Estoril ve Bilic’in ayrılacağı Beijing’de mesaiye başlayabileceği bilgisi verildi.

Takım içerisinde Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Pelkas gibi yıldızlarla bir türlü orta yolu bulamayan ve tecrübeli futbolcularla sürekli problem yaşayan Pereira’nın şimdiden eşyalarını topladığı iddia edilirken, Fenerbahçe’de özellikle son 2-3 haftadır kadroyu Ali Koç’un yaptığı, Pereira’ya herhangi bir söz hakkı tanınmadığı anlaşıldı.

Fenerbahçe cephesine yakınlığıyla bilinen köşe yazarlarından Faik Çetiner’in ‘Antalyaspor Nuri Şahin’i nasıl göreve getirdiyse Fenerbahçe de takım yönetimi Mesut Özil’e versin’ tweeti büyük dikkat çekerken, Çetiner’in ‘Mesut hem oynar hem oynatır, taktiğin de kralını verir’ ifadeleri ise taraftarlarda farklı bir bakış açısı yarattı.

Editör: TE Bilisim