Müzisyen ve orkestra şefi Cem Mansur, geçtiğimiz günlerde İBB Kültür tarafından, CRR Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği görevinden alınmıştı.

Mansur, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görevden alınan Mansur, İBB'nin konser verecek sanatçıların uçak parasını bile zamanında karşılayamayacak kadar acziyet içinde olduğunu söyledi.

“ÖDEMELERİ CEBİMDEN YAPTIM”

Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Birtakım şeylerden kurtulduğum için mutluyum. İki günde bir menajer veya sanatçının beni arayıp sözleşme hala gelmedi? Niye bir uçak biletini gönderme konusunda bu kadar acizsiniz, bu kadar beceriksizsiniz, bu konser geçekten oluyor mu? Ciddi misiniz? gibi şeylere maruz kalıyordum. Ciddi olduğunuzu göstermek için bazı orkestraların ön ödemelerini cebimden yapmışlığım vardır. Çünkü belediye bazen 48 saat öncesinden orkestranın sözleşmesini, uçak biletini ve nerede konaklayacağını belirlemeden aciz olduğu için. O bakımda bir rahatlama var.

İMAMOĞLU HAYAL KIRIKLIĞI

Fakat kızgınlık şöyle var. Bene birtakım şeylerin farklı olacağını, 25 yıl sonra, İstanbul’da hatta Türkiye’de farklı olacağımı inandığınız zaman kimsenin kimseyi hayal kırıklığına uğratmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Kızgınlığım o. Ve sokakta da şey diyeceksin ‘kültür sanattı, bilimdi hepsi unutuldu, kimin umurunda zaten[fb1] ’ demek çok kolay. Fakat inan sokakta taksiciden, büyükelçisine, profesöründen bakkalına herkes ‘ya bunlarda da mı böyle oldu. Bu ülkede hiçbir şey değişmeyecek mi?’ Bunu duymak çok canımı yakıyor.

“BİR MESAJLA GÖREVDEN ALINDIM”

Öte yandan Mansur, görevden alınma sürecinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yayımlamıştı. Cep telefonu mesajıyla görevden alınan Mansur “Ekim 2019’da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da onayıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni olarak atandım. 28 Kasım Pazar günü CRR’deki konserlerin kalitesini öven bir basın bülteni içinde görevden alındığım duyuruldu. Gerekçesi “yönetsel fikir ayrılıkları” olarak belirtilen görevime son verilme olayında, kiminle ve neden fikir ayrılığı yaşadığımdan söz edilmemektedir.” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim