Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu tarafından yerine yedek üye alınmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 15 Aralık'ta kulüp yönetim kurulu ve Sportif AŞ'deki başkan vekilliği görevinden istifa eden Epözdemir'in yerine yedek üyenin alındığını açıkladı.

"HUKUKA AYKIRI"

Gün içinde düzenlediği basın toplantısında kulüp yönetim kurulundaki görevinden ayrılmadığını dile getiren Epözdemir, kulübün söz konusu açıklamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Rezan Epözdemir, açıklamasında, "Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin yapmış olduğu duyuru ve varsa dayanağı olan yönetim kurulu kararı açıkça hukuka aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Epözdemir, ayrıca Galatasaray Kulübüne noter aracılığıyla 17 Aralık tarihli gönderdiği dernek yönetim kurulundaki görevine devam ettiğini ve bu konuda herhangi bir istifa beyanı ile iradesinin bulunmadığını belirten yazıyı paylaştı.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmediğini, yerine yedek üye alınmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Beşiktaş 11. Noterliği'nin 17.12.2021 tarihli ve 21091 yevmiye no'lu istifanamesine değinen Epözdemir şu notu paylaştı: 

"Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan vekilliği ve Galatasaray Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. Bu karar, ekteki tebliğ mazbatası ile sabit olduğu üzere bugün Galatasaray Sportif A.Ş.'ye tebliğ edilmiştir.

Yine ekte sunulan Beşiktaş 11. Noterliği'nin 17.12.2021 tarih ve 21092 yevmiye no'lu ihtarnamesiyle ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevime, büyük Galatasaray camiasının hak ve menfaatlerini savunmak ve genel kurul iradesine saygımdan ötürü devam ettiğim, bu hususta herhangi bir istifa beyanım ve irademin kesinlikle bulunmadığı, ekte sunulan tebliğ mazbatası ile sabit olduğu üzere Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne bugün tebliğ edilmiştir.

Bunun dışında Galatasaray Spor Kulübü Derneği veya Yönetim Kurulu’na sunduğum herhangi bir yazılı beyanım veya istifam söz konusu değildir. İşbu hukuki ve fiili gerçeğe rağmen, bir dernek yönetim kurulu üyesi görevdeyken istifa etmişçesine yerine yedek yönetim kurulu üyesi atanması açıkça hukuksuzdur ve suçtur. Böyle bir yola tevessül etmek ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Galatasaray’ı bu kadar zor durumda bırakmak yerine, tarafıma bu yönde bir talep gelse idi, gereğini Galatasaray ve değerleri için yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.  Böylesine bir hukuk garabeti karşısında, canımdan çok sevdiğim Galatasaray ve camiasının zarar görmemesi adına şimdilik bu kadar açıklama yapmakla yetineceğim."

Editör: TE Bilisim