Seyyanen zam ne demek, ne anlama geliyor? 2022 seyyanen zam nedir, kimlere verilir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Memur ve memur emeklisi için zam görüşmeleri sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin memur zammı hakkında detayları açıkladı. 2022 Yılı asgari ücret tutarının açıklanmasının ardından "Seyyanen zam" ifadesi kamu çalışanları için yeniden gündeme geldi. Peki Seyyanen zam ne demek, ne anlama geliyor? 2022 seyyanen zam nedir, kimlere verilir? İşte tüm detaylar…

SEYYANEN ZAM NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına gelmektedir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Örneğin seyyanen zam da oran 200 TL ise, herkesin maaşı o kadar artar.

Kısaca seyyanen zam herkesin maaş farkı fark etmeksizin aynı TL tutarında zam almasıdır. Örnek yüzde maaşı 3 bin ya da 4 bin lira olan kamu işçileri yüzdesel zam aldıklarında yüzde 10, 3 bin lira alana 300 lira olarak yansırken, 4 bin lira alana 400 lira olarak yansıyor.

2022 SEYYANEN ZAM NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Kamu işçilerine yapılması beklenen zam dolayısıyla sıklıkla kullanılan seyyanen zam teriminin anlamı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kamu işçileri farklı dönemlerde yüzdesel zam yerine seyyanen zam da alabiliyorlar.

Örnek olarak 100 TL seyyanen zam tutarı belirlendiği göz önüne alınırsa maaşı 3 bin lira olan kişi 3 bin 100 lira, 4 bin lira olan kişi 4 bin 100 liraya çıkıyor. Yani sonuç olarak seyyanen zamda herkes TL olarak aynı zammı alıyor.

Editör: TE Bilisim