Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası kamuoyuna TL’ye teşvik paketi olarak yansıyan Dövize endeksli Türk lirası mevduatları kararını açıklamıştı.

Erdoğan’ın açıklaması sonrası dolar TL karşısında yüzde 40’tan fazla değer kaybetti. Yapılacak yeni düzenlemenin detaylarının ise   Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin duyuracağı belirtilmişti.

Bakan Nebati ise Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla TL mevduatı düzenlemesinin ayrıntılarını saat 14'te açıklayacağını söyledi. Nebati şu açıklamada bulundu: "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır"

10 maddede yeni finansal araçlar ve ekonomik tedbirler haberini okumak için TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunulacağını duyurmuştu. Erdoğan, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın ' kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" demişti.

Editör: TE Bilisim