KUDÜS, Gazze, Batı Şeria… Hemen her gün yargısız infaz, yıkım ve işgalci saldırısı ile gündemden düşmeyen Filistin’de, Siyonist işgale tepki gösteren Hıristiyan cemaat de radikal Yahudi şiddetinden şikâyetçi. Kudüs’teki Kutsal Topraklar Katolik Kilisesi Hamisi ve Kutsal Topraklardaki Hristiyan Mekanların Hamisi Peder Francesco Patton, İngiltere’nin Telegraph gazetesinde yer alan makalesinde bu konuya değindi.

“SAYIMIZ AZALDI”

İsrailli radikal grupların saldırıları karşısında “kutsal topraklardaki Hıristiyanların yok olma tehdidi altında olduğuna” işaret eden Patton, Kudüs’teki Hıristiyan nüfusun bir dönem şehrin yüzde 20’sini oluşturduğunu bugünse cemaatin varlığının yüzde 2’ye gerilediğine dikkati çekti. Patton, son yıllarda “aşırı görüşlü radikal grupların Hıristiyanlar için hayatı çekilmez hale getirdiğini, Eski Şehir bölgesini, Hıristiyan mahallesi dahil olmak üzere Hıristiyan varlığından temizlemeye çalışma amacı taşıdığını” aktardı. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise kilise liderlerinden gelen suçlamalara sert tepki verdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Kilise liderleri tarafından yöneltilen suçlamaların asılsız olduğu ve İsrail’deki Hıristiyan cemaatine ilişkin gerçekliği çarpıttığı” öne sürüldü.

ŞEYH CERRAH’TA YENİ PROVOKASYON

Öte yandan, işgal altındaki Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yönelik provokatif kararlara yenisi eklendi. İsrail, Filistinli bir ailenin iki evi ile arazisi için tahliye ve el koyma kararı verdi. Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail makamlarının, Filistinli aileden bölgedeki iki evi tahliye etmelerini istediği ve bir arazilerine de el konulacağını bildirdiği kaydedildi. İsrail’in Filistinli aileye tahliye için 25 Ocak’a kadar süre verdiği belirtilirken, kamu yararı ve okul inşası nedeniyle bu kararın alındığı gerekçe gösterildi. El konulacak arazinin 6 dönüm olduğu, tahliye edilmesi istenen iki evde de çoğu çocuk 12 kişinin yaşadığı aktarıldı.

Editör: TE Bilisim