TÜRK savunma sanayisinin milli imkanlarla geliştirdiği ve yerli imkanların üst düzeyde kullanıldığı Milli Gemi ( MİLGEM) Projesi güçlenerek büyüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada, “Savunma sanayisinde tam bağımsız Türkiye” hedefiyle güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını en gelişmiş teknolojilerle karşılamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

SAVAŞ GEMİMİZ ENVANTERE GİRDİ”

Bu çalışmalarda mavi vatanın da önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) deniz gücünü artırmak için çok yönlü faaliyetler yürüttüklerini ifade etti. Demir, ilk milli savaş gemisi MİLGEM Projesi kapsamında yüzde 100 yerli tasarıma sahip platformların Deniz Kuvvetleri’nin kullanımına sunulduğuna işaret etti.

“BEŞİNCİ GEMİNİN İNŞASI SÜRÜYOR”

ADA sınıfı korvetlerin devamı niteliğindeki İ-Sınıfı fırkateynlerin ilki olan MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisinin inşa çalışmalarının ise devam ettiğini dile getiren Demir, projeye dair yeni bir müjdeyi daha duyurdu. Demir, “Yerli sanayi firmalarımız dünyada eşi benzeri olmayan gemileri bile rekabetçi maliyetlerle gerçekleştirecek imkan ve kabiliyete ulaşmış durumdadır. Bu güçle MİLGEM Projesi'nde önemli bir adım daha atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Düşmana korku salacak’
6, 7 ve 8'inci gemilerin ihale süreci başladığını belirten Başkan Demir, “Yerlilik oranı çok daha yüksek gemilerimizi en kısa sürede güvenlik güçlerinin kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Yeni gemilerimizde daha fazla yerli ve milli ekipman ve silah sistemlerimiz yer alacak. MİLGEM'ler donanmamızın dosta güven, düşmana korku salan duruşunu pekiştirecek.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim