Aldıkları talimatla hep bir ağızdan erken seçim manipülasyonu yaparak milleti dolara yönlendiren, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve KHK’lı teröristler için kampanya başlatan, dövizin yükselişini de demokratik koşullara bağlayan Biden muhalefetinin algı operasyonu 1 gecede çöktü. Türk Lirası’nın dolar kaşısında sadece 4 günde yüzde 44 değer kazanması, vatandaşın istikrara güvenini gösterdi.

SOROSÇULAR HEZİMETE UĞRADI

TÜRKIYE’yi demokratik olmamakla suçlayan ve doların yükselişini bu gerekçeye bağlayan istikrar karşıtı ittifakın argümanı çöktü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘’Ekonomik kurtuluş savaşı’’ kapsamında attığı adımlarla, Türk Lirası, dolar karşısında sadece 4 günde yüzde 44 değer kazandı. 232 dolar olan asgari ücret 400 dolara yaklaştı. Mahkeme dün de Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dolar bu sırada TL karşısında yüzde 6 daha değer kaybetti.

RANDEVU TALEP ETTİLER

YATIRIM, üretim, ihracat ve cari fazlaya dayanan yeni ekonomik modele olan inanç artarken, erken seçim manipülasyonu, TL’ye yönelik saldırılar ve hükümeti hedef alan açıklamalarıyla vesayetin merkez üssü haline gelen TÜSİAD da kaybetti. Erdoğan’ın tarihi hamleleri sonrası TÜSİAD üyeleri Ali Koç ve Ferit Şahenk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep etti. Ayrıca, ‘piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınması’ çağrısıyla panik havası estiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ağız değiştirdi.

***

Kavala’nın tutukluluk haline devam

GEZİ Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala’nın aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Gözlerin çevrildiği duruşmada mahkeme heyeti kararını verdi. Osman Kavala’nın tutukluluk hali devam edecek.Kavala’nın bir sonraki duruşması 17 Ocak’ta yapılacak. Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre tutuklu bir sanığın ayda bir dosyasının incelenmesi ve tutukluluk durumunun gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Kavala’nın yargılaması yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti dün Kavala’nın aylık tutukluluk incelemesini gözden geçirdi. Heyet, Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ÇARŞI GRUBU İLE BİRLİKTE YARGILANIYOR

Gezi kalkışmasını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde beraat etmiş, istinaf mahkemesi beraat kararını bozmuştu. 2’nci kez yapılan yargılamada önce Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey’e İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 15 Temmuz davası birleşmişardından 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 35 Çarşı üyesinin yargılandığı dava ile birleştirilmişti. Beşiktaş Spor Kulübü’nün taraftar grubu olan Çarşı üyelerinin Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada ise tüm sanıklar “darbe teşebbüsü”, “örgüt” ve “izinsiz gösteri” suçlarından beraat etmiş, mahkeme Çarşı üyesinden 4’üne patlayıcı madde ve silah bulundurma suçundan ceza vermişti. Yargıtay 18 Mart’ta Çarşı sanıkları ile Gezi olaylarını organize ve finanse ettiği öne sürülen Kavala ve ekibi arasında irtibat bulunduğunu belirterek, bu davaların birleştirilip birleştirilmeyeceğine bakılmadan karar verilmesini bozma gerekçesi yapmıştı.

***

Faiz indi soluğu Külliye’de aldılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde TÜSİAD’a yönelik sert çıkışları ve yeni ekonomi modeliyle dövizdeki sert düşüş karşısında TÜSİAD üyeleri Ferit Şahenk ve Ali Koç soluğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde aldı. Erdoğan’ın 2015 yılında “faiz” ile ilgili sözleri esnasında Koç’un sırıttığı anlar ise sosyal medyanın gündemini oluşturdu.

GEÇTİĞİMİZ günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) ülkenin ekonominin gidişatına yönelik yaptığı açıklamaya tepki göstererek, konuşmasında “Bizimle mücadele edemezsiniz” demişti. Bu gelişmelerin ardından dikkat çekici bir buluşma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD’ın önde gelen isimlerinden Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk ve Koç Holding Başkanvekili Ali Koç ile ayrı ayrı görüştü.

ALİ KOÇ’TAN LAKAYT TAVIRLAR

Bu ziyaretlerde en dikkat çekici isim ise Ali Koç oldu. 2015 yılında G20 Liderler Zirvesi öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de ekonomik kalkınma için yeni adımlar atıldığını ifade ederek, “Türkiye’de faiz oranları yüksektir. Batıda faiz oranları düşük. Bizde yüzde 15’i bulan faiz oranları var. Paranın maliyetini düşürmek lazım. Paranın maliyetini düşürmediğimiz sürece ne genç iş adamı bulabiliriz ne de genç iş kadını bulabiliriz” diye konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında Ali Koç’un lakayt tavırları tepki toplamıştı.

ZİYARET MANİDAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faize savaş açarak, yeni ekonomi modelini devreye sokmasıyla Türkiye ekonomisi yeni bir döneme girerken, Koç bu ziyareti manidar bulundu. Sosyal medya hesaplarından ziyaretlerle ilgili fotoğraflar paylaşılırken, görüşmelerin içeriği hakkında bilgi verilmedi. Erdoğan’ın 2015 yılında “faiz” ile ilgili sözleri esnasında Koç’un sırıttığı anlar ise sosyal medyanın gündemini oluşturdu.

***

‘Ülkemize güvenenler kazanacak’

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ekonomik önlem paketinin reel sektör tarafından çok olumlu karşılandığını söyledi. Atılan adımların yerinde olduğunu ve moralleri düzelttiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Yapılan açıklama, piyasalardaki etkisini de pozitif olarak göstermiştir. Döviz kurlarındaki aşırıya kaçan, olağan dışı yükselişlerin önüne geçilmiştir. Türk lirasına güveni tesis eden ve istikrarı güçlendiren adımları gayet olumlu buluyor ve destekliyoruz.” diye konuştu.

YATIRIM VE GÜVEN MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ekonomisinin serbest piyasa kuralları içinde yoluna devam edeceğini vurgulamasının önemine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Zira birilerinin özellikle sanal ortamda yaymaya çalıştıkları dedikoduların önüne geçilmiş oldu. Türkiye ekonomisinin gücü, teşebbüs hürriyeti ve girişimci gücünden gelir. İşte Gaziantep de bunun en büyük kanıtıdır. 365 oda ve borsamız Türkiye’nin gücüne her zaman inandı, hep de inanacağız. Türkiye’ye yatırım yapanlar hep kazandı, inşallah bundan sonra da yatırım yapanlar ve ülkemize güvenenler hep kazanacak.”

Editör: TE Bilisim