Karatay Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli temalı “Yol” adlı bir konser yapıldı.

Konyalıların büyük ilgi gösterdiği konser, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirildi. Kültür Bakanlığı’na bağlı sanatçıların yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden akademisyenler, öğrenciler ve müzisyenler konserde sahne aldı.

YUNUS EMRE’NİN ÖLÜMSÜZ ESERLERİNİ 33 KİŞİLİK SANAT EKİBİ SESLENDİRDİ

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü olması ve 2021’in “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla konserde “Ömür Bahçesinin Gülü Solmadan”, “Biz Dünyadan Gider Olduk”, “Bir Kararda Durmayalım” ve “Benim Adım Dertli Dolap” gibi Yunus Emre’nin bestelenmiş ölümsüz eserleri, 33 kişilik sanat ekibi tarafından seslendirildi.

HACI BEKTAŞ VELİ DE VEFATININ 750. YIL DÖNÜMÜNDE KARATAY’DA ANILDI

Yunus Emre’nin yanı sıra Anadolu irfanının sönmeyen ışığı Hünkâr Hacı Bektaş Veli de Karatay Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Yol” adlı konserde anıldı. Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıl dönümündeki konser salonunu dolduran Konyalılar, Hacı Bektaş Veli’nin “Hararet Nardadır Sacda Değil” eserinin yanı sıra Âşık Ekberi’nin “Kendinde Ara”, Kul Himmet’in Medet Allah Ya Muhammed Ya Ali”, Hoca Ahmet Yesevi’nin “Ya Muhammed Muhammed” adlı eseri ile bestelenmiş birbirinden kıymetli toplamda 15 eser, konser için bir araya gelen 33 kişilik sanat ekibi tarafından çalındı ve seslendirildi.

“Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli Temalı Yol Konseri”ni izlemeye gelen Konyalılar da seslendirilen eserlere eşlik ederken; konserin sonunda sanat ekibi, Konyalı sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Konseri izleyen Karatay Belediye Başkan Vekili Adil Tosun, programın sonunda organizasyonu yürüten Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Özdek’e çiçek takdim ettikten sonra sanat ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim