Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Sarı-Lacivertli takım 2-0 kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Filip Novak ve 73. dakikada Pelkas kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe ligin ilk yarısını 32 puanla bitirdi. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise 15 puanda kaldı.

Fenerbahçe, ikinci devrenin ilk maçında Adana Demirspor'u ağırlayacak. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise Trabzonspor'a konuk olacak.

YÖNETİME TEPKİ TEZAHÜRATLARI

Sarı-lacivertli taraftarların bir bölümü, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçında yaptıkları tezahüratlarla tepki gösterdikleri başkan Ali Koç ve yönetimi istifaya davet etti.

Ülker Stadı'ndaki Fenerbahçe taraftarları, "Ali Koç istifa" ve "Yönetim istifa" şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Fenerbahçe 3 maç sonra kazandı

Süper Lig’in 19. ve ilk yarının son haftasında oynanan Fenerbahçe - Yeni Malatyaspor mücadelesinde sarı-lacivertliler rakibini Novak ve Pelkas’ın golleriyle 2-0 mağlup ederek 3 maçın ardından kazandı.

Fenerbahçe, ligin 15. haftasında son olarak Çaykur Rizespor’u 4-0 mağlup etmiş, Gaziantep’e 3-2 mağlup olmuş, Beşiktaş ile 2-2, Karagümrük ile 1-1 berabere kalmıştı.

Novak’tan 91 gün sonra gol

Fenerbahçe - Yeni Malatyaspor mücadelesinde sarı-lacivertlilerin ilk golünü atan Filip Novak, bu sezon resmi maçlarda ikinci kez fileleri havalandırdı.

En son Süper Lig'in 7. haftasında Hatayspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ettikleri maçta gol atan Çek futbolcu, sarı-lacivertli formayla 91 gün sonra gol sevinci yaşadı.

Pelkas’tan sezonun ilk golü

Mücadelede ikinci golü atan Yunan orta saha Dimitrios Pelkas, sarı-lacivertli formayla bu sezon ilk kez golle tanıştı.

12 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen antrenmanda omzundan sakatlanan Yunan futbolcu, 26 gün sahalardan uzak kalmış ve Teknik Direktör Pereira görev başındayken Pelkas’ı çok tercih etmemişti.

Dimitrios Pelkas, Yeni Malatyaspor müsabakasının 58. dakikasında İrfan Can Kahveci yerine oyuna dahil olurken, 73. dakikada Valencia’nın pasında ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu ve bu sezon ilk kez gol attı.

Dimitrios Pelkas bu sezon Fenerbahçe formasını daha önce 14 kez giymiş, gol ve asist katkısında bulunamamıştı.

Fenerbahçe: 2 - Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Çimen

Fenerbahçe: Berke Özer, Osayi-Samuel, Kim Min-jae (Dk. 80 Tisserand), Szalai, Novak, Sosa, Crespo (Dk. 68 Zajc), İrfan Can Kahveci (Dk. 58 Pelkas), Mert Hakan Yandaş, Mesut Özil (Dk. 80 Nazım Sangare), Serdar Dursun (Dk. 68 Valencia)

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Semih Kaya, Sadık Çiftpınar, Wallace, Haddadi (Dk. 81 Haqi Osman), Aabid (Dk. 70 Mallan), Ndong, Mustafa Eskihellaç, Adem Büyük (Dk. 81 Karim Hafez), Mounir, Tetteh

Goller: Dk. 10 Novak, Dk. 73 Pelkas (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 58 Wallace (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor), Dk. 83 Pelkas (Fenerbahçe)

Editör: TE Bilisim